© ATV

Eerste deel park Gedempte Zuiderdokken is klaar en al discussie over naam

Antwerpen -

De stad Antwerpen wil de Antwerpenaars een nieuwe naam laten kiezen voor het park op de Gedempte Zuiderdokken. Dit botst op ongeloof bij de bewonersgroep #teamZuid. “Het park heeft toch al een naam: Park Dok Zuid”, zegt Inge De Bisschop van- #teamZuid

Patrick Van de Perre, Sacha Van Wiele

Het eerste deel van het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokken is klaar en werd vrijdagmiddag voorgesteld. Het gaat om het gebied tussen de Gillisplaats en de Van der Sweepstraat. Ondertussen zijn de werkzaamheden aan het tweede deel van het bijna voormalige plein bezig. Het volledige park, goed voor zeven hectare, moet klaar zijn in 2024. Ondertussen wordt er gezocht naar een naam voor het park en de Antwerpenaren mogen mee kiezen uit drie mogelijkheden: Scheldepark, Schipperspark of Zuidpark. Stemmen kan op www.parkzktnaam.be.

Die oproep valt niet bij iedereen even goed.

“Dat verwondert ons”, zegt buurtbewoonster De Bisschop. “Het park heeft toch al een naam: Park Dok Zuid. Deze naam draagt voor bewoners en de buurt de belangrijke ijkpunten in zich: het is een park, vroeger waren het dokken en het ligt op het Zuid. Het gaat hier om het DNA van onze buurt en het park. Net zoals er Park Spoor Noord, park Spoor Oost en Droogdokkenpark zijn, zo gaat er nu in het zuiden van Antwerpen een Park Dok Zuid zijn. Vandaar onze oproep om deze naam te behouden. Een nieuwe naam draagt niets bij en is zeker geen verbetering.”

Aangeboden door onze partners