De kleuterklassen tellen twee verdiepingen. © Bert De Deken

Twee jaar na datum volgt openingsfeest bij school De Kleine Wereld: “Meeste ouders zijn zelfs nog niet binnen geweest”

Ravels -

Twee jaar geleden werd de vernieuwde gemeentelijke basisschool De Kleine Wereld in Ravels in gebruik genomen. Dat gebeurde evenwel in mineur, door de geldende coronamaatregelen. Op zondag 22 mei wordt dat helemaal goedgemaakt met een heus openingsfeest. Twee jaar na datum, dus

Wouter Adriaensen

Burgemeester Walter Luyten (CD&V) noemde de bouw van de kleuter- en lagere school aan de kerk van Ravels de grootste verwezenlijking van de eerste helft van deze legislatuur. Het gloednieuwe gebouw, met grote glaspartijen binnen en buiten, oogt bijzonder fraai. Maar er echt mee uitpakken, zat er tot dusver nog niet in. “We zijn verhuisd in de paasvakantie van 2020”, vertellen directrice Ann Van Vugt en secretariaatsmedewerkster Floor Leemans. “Van de oude school naar de containerklassen aan KFC Flandria zijn de kinderen in verhuisstoet gegaan. Dat kon allemaal niet toen we terugkeerden.”

Ook de officiële opening viel in het water. Maar uitstel is geen afstel en twee jaar later is het dan toch zover. Op zondag 22 mei wordt De Kleine Wereld officieel geopend. Vanaf 11u is ook het grote publiek welkom voor een rondgang met fotozoektocht langs de nieuwe lokalen. “We mogen pas sinds januari opnieuw bezoekers ontvangen in de school”, zegt Ann. “Veel ouders hebben het dus binnen zelfs nog niet gezien.”

Open leercentrum

De Kleine Wereld ontvangt dagelijks bijna vijfhonderd kleuters en kinderen tussen 6 en 12 jaar. Die indruk krijg je evenwel helemaal niet wanneer je door de twee vleugels wandelt. “In het lager onderwijs hebben we per graad een open leercentrum in het midden van de gang. Kinderen kunnen daar tijdens de lessen apart gaan zitten om bijvoorbeeld groepswerk te maken. Tussen de kleuterklassen hebben we de ruimte opengelaten. Elke kleuterklas beschikt wel over een verdieping met nog extra aparte hoeken voor de kinderen.”

De kinderen van het derde leerjaar poseren enthousiast in hun open leercentrum. “In die containers was het maar saai en klein”, vinden Nona, Milo, Lien, Thibo, Sid en Arth. “Hier hebben we meer verdiepingen én een grotere speelplaats! Er is zelfs een speelgoedwinkel. Daar kunnen we spullen zoals boeken, springtouwen en verkleedkleren lenen.”

Sporthal

De lagere school telt een gelijkvloers en twee verdiepingen. Op de bovenste verdieping bevinden zich extra klasruimtes zoals een zorglokaal, om apart te werken met kinderen, en klassen om de levensbeschouwelijke vakken te geven. Aan de kant van de Kloosterstraat bevindt zich een sporthal die na de schooluren door de gemeente verhuurd wordt aan verenigingen en sportclubs. Gebruikers beschikken over vier kleedruimtes met douches.

Bezoekers van de nieuwe school moeten zich voorlopig ook aan de Kloosterstraat aanmelden. “In september openen we de hoofdingang aan de Sint-Servaasstraat”, legt Ann uit. “Zondag is iedereen van 11u tot 17u welkom aan de ingang van de kleuterschool, aan de Kerkstraat. Na de rondgang voorzien we spelletjes en een hapje en een drankje. De kinderen van het zesde leerjaar treden ook op als afscheid van de lagere school.”

Floor en Ann kijken uit naar het openingsfeest van zondag 22 mei. © Bert De Deken

De kinderen in de lagere school beschikken over een open leercentrum tussen de klassen. © Bert De Deken

De sporthal wordt door de schoolkinderen en door sportclubs gebruikt. © Bert De Deken

www.gbsravels.be

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio