ANPR-camera’s houden een oogje in ’t zeil. 

ANPR-camera’s houden een oogje in ’t zeil. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Snelheidsduivels en vrachtverkeer zijn gewaarschuwd: camera’s verrijzen in Nielsestraat en Vanderveldestraat

Boom -

De gemeenteraad heeft zijn principieel akkoord gegeven voor het plaatsen van ANPR-camera’s in de Nielsestraat en Emiel Vanderveldestraat om verkeersovertreders sneller en makkelijker te kunnen bestraffen. In eerstgenoemde straat gaat het vooral om overdreven snelheid, door de andere straat passeert nog te vaak vrachtverkeer.

“Sinds 2017 is er een verbindingsweg tussen bedrijventerrein Krekelenberg en de A12 zodat het vrachtverkeer niet langer door het centrum van Boom moet”, zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA). “De vrachtwagens moeten via de ‘banaan’ rijden om de geluidsoverlast, trillingen en het fileprobleem in de Emiel Vanderveldestraat op te lossen. Ondanks sensibilisering, toezicht en het aanbrengen van de nodige signalisatie worden en nog te veel overtredingen vastgesteld. Daarom hebben we ervoor gekozen om in deze straat nu ook camera’s te plaatsen. De signalisatie in deze zone wordt bovendien nog geoptimaliseerd zodat vrachtwagenchauffeurs duidelijk zien welke route zij moeten nemen en hoe ze nog kunnen terugdraaien”, verduidelijkt hij.

In de Nielsestraat stelt zich een probleem van overdreven snelheid. De camera’s gaan er via trajectcontrole de voertuigen die sneller dan de toegelaten vijftig kilometer per uur rijden, registreren om ze te kunnen beboeten. Ook geseinde voertuigen kunnen dankzij dit systeem vanaf nu sneller worden opgespoord en onderschept. De politiezone Rupel staat in voor het opslaan en de verwerking van de gegevens.

“We hopen met dit systeem de pakkans te vergroten zodat ongevallen in de toekomst kunnen worden vermeden en de overlast voor de buurtbewoners ook vermindert”, zegt burgemeester Baert.

(bar)

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio