De twee zouden de voorstelling van Daens vrijdagnamiddag bijwonen met hun school, maar werden bij aankomst in Puurs van de bus geplukt. ©  Joris Herregods

Politie plukt Antwerpse jongeren van schoolbus na dreiging met schietpartij tijdens Studio 100-voorstelling van ‘Daens’

Puurs -

De politie heeft vrijdagvoormiddag twee leerlingen van een school uit Stabroek opgepakt. Zij hadden op sociale media aangekondigd dat ze een aanslag zouden plegen tijdens de namiddagvoorstelling van Daens bij Studio 100 in Puurs. Meer dan waarschijnlijk ging het om een slechte, uit de hand gelopen grap. Want wapens hadden ze niet bij zich toen agenten hen van de schoolbus plukten.

Theo Derkinderen, Jarit Taelman

Het was Studio 100 zelf dat berichten op sociale media had zien passeren waarin dreigende taal werd gesproken. Zo zou er gewag zijn gemaakt van een aanslag of schietpartij tijdens de namiddagvoorstelling van Daens in het Pop-Up Theater in Puurs en zouden er ook foto’s van wapens bij het bericht zijn geplaatst. De politie werd ingelicht, en die startte onmiddellijk met een onderzoek naar degene die het bericht op sociale media had geplaatst.

Vrij snel kon de identiteit van een verdachte worden achterhaald. Het zou gaan om een minderjarige Antwerpenaar die vrijdagnamiddag met zijn school PITO uit Stabroek naar de voorstelling van Daens in Puurs kwam kijken. Vlak bij het theater werd de bus door de politie aan de kant gezet. Die plukte de jongeman van de bus en pakte hem op voor verhoor. Er zou ook nog een tweede jongeman zijn meegenomen voor verhoor.

Geen wapens

Wapens hadden de twee alleszins niet bij zich. Meer dan waarschijnlijk ging het louter om stoerdoenerij. Gezien de ernstige dreigementen lag er een plan op tafel om de namiddagvoorstelling van Daens te schrappen, maar toen bleek dat de verdachten gevat waren en er geen intentie was om effectief een aanslag te plegen, werd beslist om de voorstelling toch te laten doorgaan.

“Het spreekt voor zich dat veiligheid voor Studio 100 een absolute prioriteit is. We bedanken de lokale politie van Klein-Brabant voor haar performante optreden”, reageert Jan Pieter Boodts namens Studio 100.

De twee jongeren zijn door de politie ondervraagd. Het is voorlopig nog niet duidelijk of ze een sanctie zullen opgelegd krijgen door het jeugdparket. Mogelijk krijgen ze ook een straf van hun school. De andere leerlingen van de school konden de voorstelling vrijdagmiddag gewoon bijwonen. De ouders van de leerlingen werden in de loop van de dag van het voorval op de hoogte gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen