Door haar overwinning is Judith komend jaar geregeld te horen op MNM. 

Door haar overwinning is Judith komend jaar geregeld te horen op MNM. © MNM

Studente Judith (23) uit Stabroek is nieuwe Rising Star van MNM

Stabroek -

Haar auditie in The Voice haalde nooit het scherm, maar in de Rising Star-wedstrijd van MNM trok Judith Van Hirtum (23) uit Stabroek aan het langste eind. De studente marketing mag weldra een eerste single opnemen. “Het duurde even voor ik mezelf ervan kon overtuigen dat ik wel degelijk talent heb”, vertelt ze.

Tom Vets

Vrijdag om 8u vernam Judith Van Hirtum live op de radio dat ze de muziekwedstrijd van MNM, met eerder o.a. Olivia Trappeniers als laureate, had gewonnen.

“Ik vertrok thuis om 5.30u. Door de spanning was ik al klaarwakker”, zegt ze. “Op het moment suprême moesten alle finalisten tegelijk onze naam zeggen en alleen de microfoon van de winnaar zou geluid geven waardoor je de naam van de winnaar hoorde op de radio.”

Door haar overwinning is Judith komend jaar geregeld te horen op MNM en neemt ze in professionele omstandigheden een eerste single op. “Ik had al een eerste gesprek met het platenlabel. Ondertussen schreef ik zelf enkele nummers. Samen met het platenlabel bekijken we of er iets bruikbaars tussen zit.” En net zoals bij elke andere artiest zal er ook een professionele coverfoto worden gemaakt. “Klinkt cool. Een fotoshoot ligt me wel, maar ik vind het nog wat onwennig om mezelf op beeld terug te zien.”

Pommelien Thijs zetelde in de jury. “Judith was de finalist die me van het begin het hardst heeft weggeblazen. Ze had meteen een eigen stijl en weet goed wat ze met haar stem wil en kan. Elk nummer dat Judith zingt voelt instant alsof het van haar is. En daarbovenop is ze ook een fantastische muzikante”, verklaarde ze haar keuze.

Judith deed mee omdat ze uit haar comfortzone wou komen. “Tot nu trad ik vooral lokaal op. Vaak zijn dat mensen die je kent. Ik denk dat de tijd rijp is om meer ervaring op te doen. ”

Judith komt niet uit een muzikaal nest. “Ik was vroeger een meisje dat opkeek naar die mensen die succesvol bewerkingen van hits op YouTube plaatsten. Of die zichzelf konden begeleiden op gitaar. Ik had het gevoel dat ik zoiets niet kon, of niet goed genoeg was. Toch leerde ik mezelf om op een elektrische gitaar te spelen en al gauw kwamen de reacties van mensen die het echt goed vonden.”

In het zesde middelbaar zette ze haar eerste Instagram-video online. “Ik zong Rumor Has It van Adèle.” Bij MNM koos ze voor Beggin’ van Madcon. “Een nummer om instant blij van te worden. Het is ook een song waarmee ik mijn eigen ding kon doen.”

Judith studeert marketing aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. “Muziek is fijn maar ik wil toch ook een diploma bemachtigen. Er zijn tenslotte maar weinig mensen die van muziek hun beroep kunnen maken. Marketing lijkt ver af te staan van muziek, maar tenslotte moet je jezelf als artiest weten te verkopen aan het publiek en mensen uit de industrie. Op dat vlak komt die opleiding zeker van pas. Daarnaast heb ik een studentenjob in café De Pastorie in Kapellen.”

Judith deed in een ver verleden mee aan The Voice van Vlaanderen. “Maar dat is nooit uitgezonden. Volkomen terecht. Ik had nog geen eigen stijl en heb op dat podium maar wat gedaan. Ik ging dood van de stress. Er draaide ook niemand om. Deze nieuwe talentenjacht loodste me in één klap naar de eindoverwinning. Ik hoop dat die single potten breekt, en voor mij nieuwe deuren opent.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio