De aanleg van de fietsstraat in de Turnhoutsebaan begint maandag en zal een maand duren. 

De aanleg van de fietsstraat in de Turnhoutsebaan begint maandag en zal een maand duren. © Joris Herregods

Turnhoutsebaan blijft bereikbaar tijdens aanleg van fietsstraat

Borgerhout -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint maandag met de aanleg van de fietsstraat in de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De straat blijft tijdens deze werken bereikbaar voor het verkeer. Via de tram- en busbaan is het mogelijk om de werf voorbij te rijden.

Sacha Van Wiele

De Turnhoutsebaan blijft tijdens de werken in beide richtingen bereikbaar. Het verkeer kan plaatselijk over de tram- en busbaan om de werfzone voorbij te rijden. De zijstraten zijn tijdens de markeringswerken elk één werkdag afgesloten. Fietsers kunnen tijdens de duur van de werken een omleiding volgen via de achterliggende straten. Het trottoir blijft toegankelijk. Samen met de fietsstraat zullen er ook bijkomende laad- en loszones worden ingericht en komt er een extra verkeerslicht met oversteek aan Laar.

Simulatie fietsstraat.

Simulatie fietsstraat. © rr

“Binnen een maand ligt de rode markering van de fietsstraat er en is de Turnhoutsebaan een fietsstraat”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). “Hiervoor trok ik een bedrag van 550.000 euro uit. Dit is een eerste stap naar een verkeersveiligere omgeving.”

De werken aan de fietsstraat zouden voor Borgerrio op 25 juni klaar zijn. De Lijn gaat in augustus nog herstellingen uitvoeren op de tram- en busbaan. In zes fases van telkens één week vernieuwt de openbare vervoermaatschappij plaatselijk het asfalt en de wegmarkeringen.

Van gevel tot gevel

AWV begon ondertussen een ontwerpstudie voor de volledige heraanleg van de Turnhoutsebaan. “We voorzien een volledige herinrichting waarbij de weg van gevel tot gevel onder handen genomen zal worden met volwaardige fietsvoorzieningen”, zegt Peeters.

Minister Peeters maakte vorig jaar bekend dat ze 60 miljoen uittrekt voor de studie en de werken van de laatste tunnelkokers van de premetrostations Stuivenberg, Willibrordus, Drink en Morkhoven. De ontwerpplannen zijn klaar. Normaal gezien zullen zowel stations als trajecten ten laatste in het najaar van 2026 in gebruik zijn.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio