©  BELGA

Wouter Vrancken daags voor afscheidsmatch bij KV Mechelen: “Het gaat een emotionele dag worden”

Promotie naar 1A en meteen bekerwinst. Wouter Vrancken kon vier jaar geleden meteen zijn stempel drukken bij Malinwa. Maar morgen zit de Truienaar voor de laatste keer in de dug-out van de Kakkers tegen Racing Genk. En dat begint hij stilaan zelf allemaal te beseffen. “Het is echt vreemd dat ik hier alles voor een allerlaatste keer doe”, weet Vrancken.

Dries Van Thielen

Morgen staat ‘de Keizer’ voor een laatste keer aan de zijlijn bij KV. “Of ik het moeilijk ga krijgen? Dat weet ik niet, dat zullen we morgen wel zien. Maar ik denk wel dat het een emotionele dag gaat worden, dat is het eigenlijk al een hele week. Ik begin stilaan te beseffen dat ik verschillende dingen voor een laatste keer deed. Zo stond ik daarstraks voor de allerlaatste keer op het oefenveld. Het gevoel dat je daar niet meer gaat staan… Dat is best wel vreemd, ja.”

Hadden de spelers iets speciaal voorbereid tijdens hun laatste training? “Neen, we hebben gewoon ons gefocust op de wedstrijd tegen Genk. Dat is een match die we absoluut willen winnen. Dinsdag zijn we wél met staf en spelers allemaal even bij elkaar gekomen en de sfeer zat goed.”

Stoppen op een hoogtepunt

“Ik denk dat dit het juiste moment was om afscheid te nemen. Het respect zit wederzijds heel goed, ik kan enkel maar positief terugblikken op onze voorbije vier seizoenen. En vooral de manier waarop we onze sportieve resultaten bij elkaar speelden.”

“Bestuur, staf, spelers, en natuurlijk ook supporters, … Wij trokken allemaal aan één koord. We pushten elkaar, we deden dingen voor elkaar, omdat we het elkaar gunden. Dat maakte van ons goede spelers én goede collega’s.”

Onur Kaya tijdens de bekerwedstrijd tegen RWDM in 2021. 

Onur Kaya tijdens de bekerwedstrijd tegen RWDM in 2021. ©  BELGA

Winnen van RC Genk mét Onur Kaya

Door het afscheid van Vrancken lijkt het alsof de partij tegen Genk maar bijzaak is. “Maar dat is het absoluut niet. Ik zei het daarnet al: dit is een partij die we absoluut willen winnen, ook al kan ik geen beroep doen op verschillende spelers. Zo is het onzeker of Hugo Cuypers erbij gaat zijn. Woensdag is hij op training knie-tegen-knie in contact gekomen tijdens een duel. Dus achter zijn naam staat nog een groot vraagteken.”

“Verwacht wel niet dat we met een onuitgegeven team aan de aftrap komen – zoals dat tegen Charleroi het geval was. Vorige week was het leuk dat Bas (Van den Eynden, red.) mee achterin kon opvangen. Hij liet zich geregeld zien op training dus het was de juiste keuze om hem in te brengen. Maar dat gaan we deze week wel niet meer doen want ik heb niet genoeg jonge spelers om de meer ervaren jongens te vervangen.”

Wie wel gaat starten: Onur Kaya. “Ook hij speelt morgen zijn laatste wedstrijd als prof. En ook bij hem begint het stilaan wat door te dringen dat hij aan het begin staat van een ander leven. En dat hebben we ook al gevierd. Hoe? Wel, dat ga ik niet vertellen. Dat zijn kleedkamergeheimen (lacht).”

Veel volk op de laatste partij van Vrancken en Kaya

De lege zitplekken die er soms in het AFAS stadion te zien waren tijdens de play-offs zouden keurig opgevuld worden tijdens de laatste match van Vrancken en Kaya. Zo zijn er niet minder dan 3.000 tickets verkocht – bovenop de 11.000 abonnementen.  (dsvn)

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio