Zaakvoerder Robin Derriks van Hilset Creative in zijn nieuwe winkel in Westmeerbeek.

Zaakvoerder Robin Derriks van Hilset Creative in zijn nieuwe winkel in Westmeerbeek. © Joren De Weerdt

Drukwerkspecialist Hilset Creative komt thuis in Westmeerbeek: “Ook bureau-, school-, en hobbymaterialen op voorraad”

Westmeerbeek, Herselt -

Na een jaar een pop-up te hebben gerund in Herselt, heropende Robin Derriks zijn zaak Hilset Creative deze maand op een vaste locatie in de Netestraat in Westmeerbeek (Hulshout). Je kunt er terecht voor allerlei soorten drukwerk, een kopiedienst en bureau-, hobby- en schoolmaterialen. De winkel fungeert ook als een ophaalpunt voor pakketjes. Op zaterdag 11 en zondag 12 juni vindt er een open dag plaats.

Kristof Van Rompaey

Meer dan twintig jaar werkte Robin Derriks in loondienst als drukker. Als muzikant in een metalband kreeg hij destijds geregeld vragen van bevriende muzikanten om stickers of spandoeken te ontwerpen en te maken. Dat deed hij als bijberoep vanuit zijn tuinhuis.

Robin aan het werk in zijn nieuwe stek.

Robin aan het werk in zijn nieuwe stek. © Joren De Weerdt

“Tijdens corona raakte ik mijn vast werk kwijt”, vertelt Robin. “Zo besliste ik om de stap naar een voltijdse eigen zaak te zetten, met naast druk- en graveerwerk ook een aanbod aan andere materialen. Onze webshop draaide al vrij goed en er kwamen al eens mensen aan huis om hobbyspullen te kopen. Het was eigenlijk het moment om ermee door te gaan.”

Bureaugebouw

Je kunt bij Hilset Creative terecht voor het ontwerp van je idee tot de uitvoering ervan. Naast zaken als stickers en postervergrotingen maken en het bedrukken van textiel, lettert Robin ook bestelwagens en auto’s en kan hij ook graveren met een gespecialiseerde lasermachine.

“We staan garant voor een snelle afwerking van je hele concept”, verzekert hij. “Daar komt dan natuurlijk ons aanbod aan bureau-, school-, en hobbymaterialen nog bij. We hebben ook een ruime keuze aan puzzels en leerrijke hobbykits voor kinderen. Het gamma waaiert met andere woorden heel breed uit, maar zo lang het gaat, blijf ik het alleen doen.”

Naast allerlei drukwerk kan Robin ook voorwerpen graveren met een gespecialiseerde lasermachine.

Naast allerlei drukwerk kan Robin ook voorwerpen graveren met een gespecialiseerde lasermachine. © Joren De Weerdt

De pop-upwinkel in Herselt draaide het afgelopen jaar behoorlijk goed volgens Robin. “Maar eens we er een gewoon contract moesten bespreken, werd de huurprijs ons toch wat te hoog”, zegt hij. “Uiteindelijk stuitte ik stomweg op ons huidig pand toen ik op weg was naar huis in Hulshout. Het is een voormalig bureaugebouw dat toen al zo’n twaalf jaar leegstond.”

Ophaalpunt

In het pand werd voor de opening behoorlijk wat werk verzet. Er moesten onder meer enkele muren wijken om er een open winkelruimte te creëren. “We zijn heel blij met het resultaat”, zegt Robin. “Bovendien past onze naam Hilset Creative, uiteraard een verwijzing naar het dialect voor Hulshout, nu helemaal terug in het plaatje door onze terugkeer naar de gemeente. En we liggen hier ook nog eens heel mooi aan de Nete.”

 

 © Joren De Weerdt

Tussen de sluiting van de pop-upzaak in Herselt en de heropening in Westmeerbeek zat maar een week tijd. De klanten van de pop-up vinden volgens Robin al vlot hun weg naar het nieuwe adres. “Nu willen we de mensen van hier nog mobiliseren”, zegt hij. “Binnenkort wordt er geflyerd en op 11 en 12 juni zetten we onze deuren open voor alle geïnteresseerden. We zijn trouwens ook een ophaalpunt voor PostNL, Mondial Relay, DHL, UPS en Homerr. Zo hopen we ook nog bekender te worden bij het lokale cliënteel.”

www.hilset-creative.be

MEER OVER Ondernemen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio