Een deel van de opbrengst van de Ronde van Essen gaat naar de club Bleek Verzet, van de familie Van den Bleeken, die fietsen voor Kom Op Tegen Kanker. 

Een deel van de opbrengst van de Ronde van Essen gaat naar de club Bleek Verzet, van de familie Van den Bleeken, die fietsen voor Kom Op Tegen Kanker. © RR

Kraaienberg op Horendonk zaterdag dicht voor de Ronde van Essen: fietsers en wandelaars strijden tegen kanker

Essen -

In de straat Kraaienberg op Horendonk start en eindigt op zaterdag 21 mei de Ronde van Essen. Die zamelt hiermee geld in voor drie projecten tegen kanker. De Kraaienberg is daardoor een hele dag afgesloten, vanaf Over D’Aa tot nummer 5.

Place to be zaterdag is buurtcafé De Gaffel in Horendonk. Daar vertrekken een wandeling en drie fietstochten. Sportieve fietsers kunnen het parcours van 33,33 kilometer meerdere keren afleggen om zo bijvoorbeeld duizend kilometer bijeen te fietsen. Ook voor de recreanten is er een route van 33 kilometer lang. Nieuw dit jaar is de de route voor gravelbikers van zestig kilometer.

Om 14u start een wandeling van zes kilometer door de Uilse velden en bossen in gezelschap van enkele ezels.

Verzet tegen kanker

De Ronde van Essen vraagt geen inschrijvingsgeld voor deze tochten, maar rekent op de gulheid van de deelnemers. De opbrengst gaat naar drie goede doelen. Een eerste doel is de UZA Foundation van Essenaar Jef Brant voor het onderzoek naar een innovatieve behandeling van leukemie. Brant had zelf leukemie en werd succesvol behandeld.

De twee andere projecten steunen Kom Op Tegen Kanker. Zo is er ‘Wij trappen door’ van Armand Konings en Team Gaffelo die van 26 tot en met 29 mee de 1.000 km fietsen. Dat doet ook de familie Van den Bleeken met twee ploegen van het ‘Bleek Verzet’.

Maar ook wie niet wandelt of fietst is vanaf 8u welkom op het groot openluchtterras van buurtcafé De Gaffel. Kraampjes en randanimatie zorgen voor nog meer sfeer.

  (ella)

De Gaffel, Over d’Aa 270, Essen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio