Ottertrotter ruilt het Tivolipark na 26 jaar in voor de Kruidtuin. 

Ottertrotter ruilt het Tivolipark na 26 jaar in voor de Kruidtuin. © Mechelen Feest

De Zomer is van Mechelen begint en eindigt in het park: Ottertrotter verhuist naar Kruidtuin

Mechelen -

Het programma van ‘De Zomer is van Mechelen’ is bekend en begint en eindigt in het park. Opvallend, het wereldfeest Ottertrotter verhuist van het Tivolipark naar de Kruidtuin en sluit voortaan de zomer af. In de Kruidtuin programmeert Mechelen Feest ook Mechelen Zingt en Parkpop met op 21 juli Sandra Kim als blikvanger.

Sven Van Haezendonck

“Het is de eerste keer dat we ons zomerprogramma kunnen uitrollen zoals we dat voor ogen hadden. Door de corona lukte dat de voorbije twee jaar niet, maar we hebben daar ook uit geleerd en de goede dingen nemen we mee. ‘De Zomer is van Mechelen’ biedt dus het best van voor, tijdens en na corona”, vertelt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest.

De zomer begint en eindigt in het park. Kunstencentrum nona geeft tijdens het weekend van vrijdag 10 tot zondag 12 juni in het Vrijbroekpark het startschot met circus- en theateracts tijdens Broek. De Koer koppelt zich los van Maanrock en opent tijdens het weekend op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni mee de zomer als alternatief elektronisch dansfestival op het Cultuurplein.

LEES OOK. De Koer scheurt zich af van Maanrock en wordt tweedaags festival voor elektronische muziek

Die rol van opwarmer voor een zomer vol feesten was jarenlang weggelegd voor Ottertrotter. “Mensen die vreesden dat het geruisloos zou verdwijnen, kunnen we blij maken”, zegt Calvo. Al moet je tijdens het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 september wel naar de Kruidtuin om het muziekfestival bij te wonen. Voor de organisatie werkt Mechelen Feest samen met Arsenaal/Lazarus dat in de achtertuin ligt van het stadspark en met Calacas.

Dat Mechelse deejaycollectief is bekend van feestjes in café Kuub en van MoonShack. “We starten zaterdag met een clubavond rond elektronische muziek in het theater. Daarmee mikken we op de jeugd. Op zondag houden we vast aan de familiedag, maar mikken we wel op een breder publiek”, vertelt Kristof Verstraeten van Calacas.

Lina Lauwens van Arsenaal/Lazarus en Kristof Verstraeten van Calacas (links) zetten mee hun schouders onder Ottertrotter. Feestenvoorzitter Kristof Calvo en schepen Rina Rabau Nkandu zijn enthousiast over het programma. 

Lina Lauwens van Arsenaal/Lazarus en Kristof Verstraeten van Calacas (links) zetten mee hun schouders onder Ottertrotter. Feestenvoorzitter Kristof Calvo en schepen Rina Rabau Nkandu zijn enthousiast over het programma. © Sven Van Haezendonck

Daartoe verruimen de organisatoren ook zelf hun blik. “We gaan wereldmuziek ruimer bekijken dan vroeger. Tegenwoordig heb je overal globale invloeden in muziek, ook in België. Kijk naar Stromae”, zegt Kristof Verstraeten. Arsenaal/Lazarus doet waar het goed in is: theater brengen. “We maken van Ottertrotter een festival van en voor de Mechelaar”, zegt Lina Lauwens.

Voor het eerst komt er ook een samenwerking met campus Pitzemburg van het Busleyden Atheneum. “De school zal een ontbijt faciliteren voor ons feest van diversiteit en er komt een inhoudelijk luik met Mechelse sprekers over mondiaal beleid”, vertelt Rina Rabau Nkandu (Vld-Groen-m+), schepen van diversiteit en onderwijs.

Autovrije Zondag

Niet toevallig valt de 27ste editie van Ottertrotter samen met Autovrije Zondag. Publiekstrekker daarvoor wordt Carnivale, een kersmisdorp vol met buitengewone installaties, absurde intermezzo’s en prachtige attracties. Heel de zomer door kunnen de Mechelaars op de gezellige binnenkoer van hun prachtige bibliotheek genieten van een Predikheerlijke zomer. Vanaf eind juni tot begin september werken verschillende partners er mee aan een gevarieerd programma.

LEES OOK. Maanrock lost alle namen voor Groot Podium: van Praga Kahn tot Regi Live

Parkpop is een vaste waarde op de affiche. 

Parkpop is een vaste waarde op de affiche. © Gil Plaquet

Natuurlijk is er vanaf eind juni heel de zomer door op donderdagavond ook opnieuw Parkpop in de Kruidtuin met op de affiche: 2Fabiola (30 juni), Guido Belcanto (7 juli), Olivia (14 juli), Sandra Kim (21 juli), Wegsfeer (28 juli), Mydonna (4 augustus), Noemi Wolfs (11 augustus) en The Kids (18 augustus). Aan de vooravond van de Vlaamse feestdag staat vrijdag 10 juni Mechelen Zingt op het programma in het Kruidtuin.

Een blijver na corona: de torenterrassen elke zondag in juli en augustus.”We zorgen dan voor extra sfeer op de pleinen”, zegt Kristof Calvo.

www.dezomerisvanmechelen.be

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio