©  BELGA

Lierse K. opent vanaf volgend seizoen nieuw sfeervak ‘Sector 30’, verzet van Brigata Trenta

Voetbalclub Lierse K. opent vanaf seizoen 2022-2023 het nieuwe sfeervak Sector 30. Het supportersverbond neemt de organisatie ervan op zich, met steun van de club. Joeri Van Genechten, de voorzitter van het supportersverbond, is enthousiast: “Met sfeervak Sector 30 willen wij samen met Lierse een nieuwe wind laten blazen op ‘onze berg’.”

tsfn, dsvn

“Met het nieuwe sfeervak willen we een positieve sfeer creëren voor elke geel-zwarte fan. Het sfeervak wordt vanaf dit seizoen ook wat groter. Zo zullen niet alleen onze L-vakken, maar ook het vak K1 worden omgevormd tot sfeervak”, aldus Van Genechten.

Bij een nieuw sfeervak hoort ook een nieuw logo. “Het logo heeft wel degelijk een geschiedenis en een verhaal”, legt Van Genechten uit. “Zo is het getal 30 uiteraard een verwijzing naar het stamnummer van Lierse. Het stamnummer wordt bewaakt door twee Lierse leeuwen, die we ook terugvinden in het wapenschild van onze stad.”

 

 ©  lierse.com

Op het Lisp wordt de laatste tijd serieus werk gemaakt van een optimale supportersbeleving. Zo zijn er plannen voor een nieuwe bezoekerstribune en op korte termijn wil de club voor extra beleving zorgen achter ‘den berg’ (de sfeertribune waar de fanatieke geel-zwarte supporters zitten, red.). “Achter de tribunes zelf werken we aan nieuwe en opgefriste voorzieningen met standjes en een muziekinstallatie met dj. Ook de sanitaire voorzieningen zullen aangepakt worden.”

Verzet van Brigata Trenta

Niet iedereen kan zich vinden in de nieuwe plannen van het bestuur. In een post op Instagram verzet de supportersclub Brigate Trenta zich tegen de plannen.

“Een sfeergroep die door de club wordt opgericht is GEEN sfeergroep. Wij keren ons dan ook volledig tegen deze hopeloze actie. Neen tegen Sector 30.”

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio