Een dankbare delegatie van petanquevereniging De Spildoren met schepen Peter Mendonck op de nieuwe petanquebanen.  

Een dankbare delegatie van petanquevereniging De Spildoren met schepen Peter Mendonck op de nieuwe petanquebanen.  © JAA

Ballen van De Spildoren rollen beter dan ooit

Schilde -

De gemeente heeft de petanquebaan aan De Spildoren heraangelegd en uitgebreid. Dit tot grote vreugde van de plaatselijke spelers, die de voorbije jaren sterk in aantal zijn toegenomen.

Felix Verlinden en Chris Devaere zijn er destijds mee gestart. Maar intussen staan zijn zij al lang niet meer de enigen die met hun glimmende ballen naar het keurige speelpleintje aan De Spildoren trekken. Sinds enkele jaren ligt er namelijk ook een petanquebaan.

“Elke donderdagnamiddag hebben we hier afspraak. We werpen onze eerste bal om 14 uur, maar wanneer we stoppen, is moeilijk te zeggen. Het kan soms heel gezellig en bijgevolg laat worden, met drankjes en hapjes erbij”, getuigen de pioniers van de officieuze maar bloeiende petanquevereniging De Spildoren.

De toeloop nam de voorbije jaren zo’n proporties aan, dat het ene petanquebaantje niet meer volstond. “Op vraag van de buurt hebben we daarom geïnvesteerd in een extra terrein”, zegt schepen van Patrimonium Peter Mendonck (N-VA), die de infrastructuur kwam inhuldigen.

Chris Devaere test de baan uit. Schepen Mendonck houdt het bij toekijken.

Chris Devaere test de baan uit. Schepen Mendonck houdt het bij toekijken. © JAA

En of de trouwe spelers hier bij om zijn. “Vakwerk van de gemeentediensten. Het ligt er prima bij met die dolomiet”, monstert ook Annie Raets, met haar 84 jaar één van de anciens, het walhalla voor petanquespelers. “Ik ben moeilijk te been en ga met een wandelstok, maar om te spelen en gezellig te kletsen met andere wijkbewoners, kom ik graag mijn huis uit”, vertelt ze, alvorens ze alweer een bal richting ‘cochonnet’ mikt.

Overigens hoef je niet met pensioen te zijn om mee te spelen. De Spildoren verwelkomt ook graag jongere gezinnen. De kinderen kunnen zich trouwens uitleven op de mooi onderhouden speeltuigen. Dit lijkt trouwens een prima, nog niet ontdekte picknicklocatie.

(jaa)

Annie Raets mag dan wel moeilijk te been zijn, ook zij is elke donderdag te vinden op De Spildoren.

Annie Raets mag dan wel moeilijk te been zijn, ook zij is elke donderdag te vinden op De Spildoren. © JAA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio