Sportinstructeur Eddy Van de Ven leert de leerlingen hoe ze vlot met de bal kunnen omspringen. 

Sportinstructeur Eddy Van de Ven leert de leerlingen hoe ze vlot met de bal kunnen omspringen. © Leo De Nijn

Meisjes leren voetbalkunstjes in GO! Basisschool Victor Van de Walle: “Misschien loopt hier wel een toekomstige ster van onze Red Flames rond”

Mechelen -

Een honderdtal meisjes van GO! Basisschool Victor Van de Walle in Mechelen heeft vrijdag deelgenomen aan de Love Football Park-initiatie. Die werd georganiseerd door Voetbal Vlaanderen en de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Leo De Nijn

“We zijn uit veel deelnemende scholen geselecteerd. Wie weet loopt er tussen onze leerlingen wel een toekomstige voetbalster van de Red Flames rond”, zegt Dirk Van Steyvoort, directeur van de GO! Basisschool Victor Van de Walle. “De selectie van onze school leverde ons een Love Football Park-initiatie op. Dat is mooi meegenomen. We vinden het een goed initiatief om meer meisjes aan het voetballen te krijgen.”

Aisha speelt al met een truitje van de Rode Duivels.

Aisha speelt al met een truitje van de Rode Duivels. © Leo De Nijn

“Voetbal is niet louter een mannensport. Met Love Footbal willen we meer meisjes aan het voetballen krijgen. Daarom dat er in Vlaanderen in de scholen naar mogelijke talenten wordt gezocht. Zoals je kan zien, is voetbal ook gegeerd bij meisjes”, zegt Eddy Van den Ven, sportinstructeur bij Voetbal Vlaanderen en de KBVB.

Vrouwenvoetbal in de lift

“Dat stellen wij hier op onze speelplaats ook vast. Meisjes voetballen graag tijdens de speeltijd. Er is meer aandacht in de media voor het vrouwenvoetbal. Dat heeft er zeker mee te maken. Maar ook de resultaten van de Belgische Red Flames maken het meisjesvoetbal populair”, klinkt het bij de schooldirectie.

Ook meisjes vechten voor de bal.

Ook meisjes vechten voor de bal. © Leo De Nijn

In de turnzaal van de school leerde de instructeur, samen met Thijs Ulens, leraar lichamelijke opvoeding, de meisjes allerlei balvaardigheden aan. Er namen meisjes van het tweede tot en met het zesde leerjaar deel. De initiatie werd afgerond met een korte partij voetbal.

Aisha (9) en Zara (10) vonden de initiatielessen de moeite waard. “Ik heb het voetbaltruitje van de nationale ploeg van mijn broer aangetrokken om nu mee te voetballen. Ja, de sport zegt mij wel wat. We doen het thuis veel en ook op school”, zegt Aisha. Ook Zara stond tijdens de initiatie in het doel. “Je moet tegen een stootje kunnen in deze sport. Daarom dat ik liever in het doel sta”, zegt de vrouwelijke keeper. (ldn)

 

 © Leo De Nijn

 

 © Leo De Nijn

 

 © Leo De Nijn

 

 © Leo De Nijn

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio