De Roemenen sloegen ook toe op de snelwegparking van de E34 in Vosselaar. 

De Roemenen sloegen ook toe op de snelwegparking van de E34 in Vosselaar. © Bart Van den Langenbergh

Roemeense ladingdieven krijgen fikse celstraffen

Gierle, Mol, Vosselaar

De rechtbank in Turnhout heeft een zeskoppige Roemeense dievenbende veroordeeld tot effectieve celstraffen van twee jaar tot 54 maanden. De daders pleegden onder meer op snelwegparking in Gierle (Lille), Vosselaar en Mol-Postel diefstallen in geparkeerde vrachtwagens.

De bende ladingdieven bestond eigenlijk uit in totaal twaalf leden, waarvan de helft zich voor de correctionele rechtbank in Turnhout moest komen verantwoorden. De diefstallen gebeurden tussen maart 2020 en maart 2021 onder meer op de parkings langs de E34 in Gierle, Vosselaar en Mol-Postel, maar ook in Kontich, Rumst, Ranst en in Vilvoorde.

Het ging in totaal om 24 geslaagde diefstallen en 16 diefstalpogingen. De daders sloegen vooral toe wanneer de chauffeurs lagen te slapen. Ze sneden dan de dekzeilen van de opleggers open. De dieven hadden een uitvalsbasis in het Brusselse en beschikten over verscheidene auto’s met buitenlandse nummerplaten om hun buit te verplaatsen. De zes Roemenen zijn allemaal tussen de 30 en 36 jaar oud. Drie van hen kregen bij verstek elk dertig maanden cel. Voor de drie anderen sprak de rechtbank in Turnhout celstraffen van twee jaar, 42 maanden en 54 maanden uit. (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio