Enkele kleuters testen, met hun schoentjes nog aan, het gloednieuwe blotevoetenpad uit op de speelplaats van basisschool De Springplank in Lille. 

Enkele kleuters testen, met hun schoentjes nog aan, het gloednieuwe blotevoetenpad uit op de speelplaats van basisschool De Springplank in Lille. © Bart Van den Langenbergh

Kleuters De Springplank krijgen avontuurlijke en groene speelplaats

Lille -

De kleuters van de vrije basisschool De Springplank in Lille kunnen zich uitleven in een gloednieuwe speeltuin. Studenten van de opleiding Bouw van de hogeschool Thomas More in Geel hebben het speelparadijs uitgevoerd.

Een wiebelbrug, een doorkruiptunnel, een buitenkeuken en zelfs een blotevoetenpad. De kleuters van De Springplank van de school op Hoeksken in Lille kunnen voortaan genieten van allerlei gloednieuwe speeltuigen in een groene omgeving.

“Een tijdje geleden vroeger ouders me om onze grote, grijze speelplaats groener en aantrekkelijker te maken”, zegt Els Renders, directeur van de basisschool. “We vonden voor ons project een partner bij de bouwafdeling van Thomas More in Geel. Begin dit schooljaar kregen we groen licht en konden we aan de studenten onze verwachtingen doorgeven. Zij hebben ervoor gezorgd dat onze kleuters vanaf nu kunnen genieten van deze mooie realisatie. Na de paasvakantie zijn ze gestart met de inplanting van de speeltuigen.”

De studenten Bouw van Thomas More uit Geel staan bij een aantal tevreden kleuters van De Springplank in Lille. 

De studenten Bouw van Thomas More uit Geel staan bij een aantal tevreden kleuters van De Springplank in Lille. © Bart Van den Langenbergh

De school kon rekenen op financiële steun van het oudercomité en ook op de opbrengst van de Lilse tovertochten die De Springplank in 2021 organiseerde. “We zijn ontzettend blij met het resultaat”, vertelt Els Renders. “Dit project heeft ons gemotiveerd om ook de andere speelplaatsen van onze onderbouw en bovenbouw aan te pakken en zo de vergroening verder te zetten.” (bvdl)

De nieuwe speeltuigen voor de kleuters van De Springplank in Lille zijn ingeplant in een groen kader. 

De nieuwe speeltuigen voor de kleuters van De Springplank in Lille zijn ingeplant in een groen kader. © Bart Van den Langenbergh

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio