Straffe namen op 16de editie Kanaalfeesten in Willebroek

Willebroek -

Na twee jaar corona-onderbreking is er op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni een nieuwe editie van de Kanaalfeesten. Het gratis festival in het centrum van Willebroek pakt meteen uit met straffe namen als De Romeo’s, Natalia, Soulsister, Yevgueni en Camille. Naast het festival is er tijdens de tweedaagse ook een gezellige braderie, met een kermis, een speelstraat en hopen randanimatie.

Ward Bosmans

The place to be op 24 en 25 juni is het Louis De Naeyerplein waar het hoofdpodium staat. Even verderop in het gezellige parkje Brouwershof kunnen bezoekers chillen in een tropisch sfeertje. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) en schepen van Evenementen Thierry Serrien (Groen) zijn fier op de topartiesten die ze konden strikken voor de 16de editie van de Kanaalfeesten.

“We zijn erin geslaagd om een bijzonder attractieve affiche samen te stellen. De Romeo’s en Natalia waren eerder al op onze Kanaalfeesten te gast. Dat was steeds een schot in de roos. Soulsister won afgelopen maand nog een Lifetime Achievement Award bij de Mia’s. Dat een band met zo’n internationaal palmares zijn dertigste verjaardag ook in Willebroek komt vieren, is iets om trots op te zijn.”

Ook Camille is van de partij op de Kanaalfeesten.

Ook Camille is van de partij op de Kanaalfeesten. © rr

Programma

Op vrijdag trapt de lokale band TWIX om 19u de Kanaalfeesten af. Zij worden gevolgd door de partyrock coverband The Juliets. Daarna mogen De Romeo’s de ambiance er nog meer inbrengen. En om 22.45u is het aan afsluiter Natalia om het plein helemaal in lichterlaaie te zetten. Het zou wel eens kunnen dat het Louis De Naeyerplein, met zijn maximumcapaciteit van 7.000 mensen, te klein is.

Op zaterdag starten de optredens al om 15.45u met Al Merai en BIM. Grace, die vorig jaar The Voice van Vlaanderen won, mag daarna het pad effenen voor Jan Leyers en Paul Michiels (Soulsister). Klaas Delrue en zijn band Yevgueni brengen de markt verder op temperatuur. Camille is wellicht een van de populairste namen op de affiche van de Kanaalfeesten. “Met Camille hebben we misschien wel de grootste naam van het moment kunnen strikken”, vertelt schepen Serrien. “Iedereen kent haar intussen van #likeme, de tophit Vuurwerk of in de gedaante van Miss Poes waarin ze The Masked Singer won.” De Kanaalfeesten worden afgesloten met een dj-set van Skyve en Flo Windey.

Natalia mag op vrijdagavond afsluiten.

Natalia mag op vrijdagavond afsluiten. © RR

Brouwershof

Naast het hoofdpodium op de markt kunnen bezoekers ook terecht in het Brouwershof. Op zaterdag zijn er onder andere straattheater en spectaculaire circusacts. Voor de jongste festivalbezoekers is er de traditionele kermis en kinderanimatie. Op vrijdagavond en vanaf zaterdagnamiddag is er ook een braderie in de August Van Landeghemstraat.

Volgens burgemeester Eddy Bevers blijft de veiligheid van de festivalbezoekers prioritair. “We werken met een toegangscontrole, er zijn camera’s die onze mensen op het terrein ondersteunen en er is een centraal commandocentrum op het Louis De Naeyerplein.”

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio