Lars Baeyens (rechts) op archiefbeeld. 

Lars Baeyens (rechts) op archiefbeeld. © DECLERCK

Lars Baeyens trekt met beperkte verwachtingen naar BK sprinttriatlon: “Ik ga mezelf nu geen druk opleggen om te moeten presteren”

Zondag vindt in Libramont het BK sprinttriatlon plaats. Die korte afstand is iets voor explosieve types en zeker ook voor goede zwemmers. Tot het kransje van de betere zwemmers behoort ook Lars Baeyens uit Wechelderzande. Hoge ambities koestert Baeyens echter niet.

“Ik wil geen grote voorspellingen doen en daar heb ik verschillende redenen voor”, zegt Baeyens. “Zo is een BK over die korte afstand een beetje een loterij. Als je bijvoorbeeld probleemloos de start goed verteert, dan ben je misschien goed mee en klim je bij de leiders uit het water, maar vaak worden er na het startschot stevig wat klappen uitgedeeld. Zonder dat je er veel aan kan doen, verlies je dan twintig plaatsen of meer. Dan kan je een goed klassement wel vergeten.”

De 27-jarige triatleet is voorzichtig en dat is begrijpelijk, want er is meer aan de hand. “Afgelopen zondag was de sprinttriatlon van Dendermonde een tegenvaller voor mij. Na die twee moeilijke coronajaren had ik me goed voorbereid tijdens de winter. Alles liep perfect. Ik had er alles voor gedaan en gelaten en was erg gemotiveerd om aan het seizoen te beginnen. In Dendermonde nam ik een goede start, deed ik een goede zwemproef en zat ik in de top vier bij de wissel. Tijdens het fietsen kon ik me behoorlijk handhaven. Ik zat nog dik in de top tien, maar mijn lopen ging helemaal de mist in. Misschien was het de warmte die mij parten speelde. In ieder geval, ik was erg ontgoocheld. Dit was echt een verrassing, want op training toonde ik dat de conditie opperbest is. Tim Brydenbach, mijn trainer, bevestigt dat ook. Ik heb dus geen verklaring voor die prestatie. Daarom trek ik naar Libramont om in de eerste plaats mijn goede vorm terug te vinden. Val ik helemaal buiten de ereplaatsen maar voel ik mij goed in mijn vel, dan zal ik tevreden zijn. Ik ga mezelf nu geen druk opleggen om te moeten presteren.”

Hopelijk lukt het voor Baeyens, want zijn agenda is goedgevuld. “Volgende week neem ik in ­Almere met een Nederlandse club deel aan het Nederlands kampioenschap voor ploegen. Met vijf leden werken we samen een sprintafstand af. Nog een week later start ik in Meer. Voor mij is dat een halve thuiswedstrijd. Deze keer kies ik voor de kwarttriatlon. Ik heb er heel veel zin in, maar ik hoop die twijfels zo snel mogelijk weg te werken.” (make)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio