Amine Mohamed Hamich scoorde gisteren het enige doelpunt van de wedstrijd en zette SKS zo in een zetel voor de terugwedstrijd. “Mijn avond kan niet meer stuk”, glunderde de doelpuntenmaker. 

Amine Mohamed Hamich scoorde gisteren het enige doelpunt van de wedstrijd en zette SKS zo in een zetel voor de terugwedstrijd. “Mijn avond kan niet meer stuk”, glunderde de doelpuntenmaker. © Mpics

Amine Mohamed Hamich bezorgt SKS Herentals een mooie uitgangspositie tegen Mol

SKS Herentals heeft gisteren met de kleinst mogelijk cijfers opponent KFC Mol opzijgezet. Dat gebeurde na een erg matige partij voetbal, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Toen iedereen zich al met een gelijkspel had verzoend, sloeg invaller Hamich toch nog toe door de winnende treffer tegen de netten te duwen. Dankzij de ­1-0-zege trekken de Herentalsenaren zondag alsnog met een klein voordeel naar de terugwedstrijd.

Marc Kempen

De 17-jarige Hamich had vanop de bank gezien hoe stroef de wedstrijd verliep, ook voor zijn eigen ploeg. “We kwamen niet in ons eigen spel”, sprak de doelpuntenmaker. “Er werden veel slechte passes gegeven en we kozen te snel voor de lange bal. We konden nauwelijks voor gevaar zorgen. Tijdens de pauze greep de trainer dan in en schakelde hij over naar een 4-3-3-systeem. Ik kwam in en werd rechts op het middenveld geposteerd. Eigenlijk ben ik een centrale middenvelder, maar de trainer is natuurlijk de baas.”

Vanop die rechterflank dook ­Hamich vlak voor tijd op in het strafschopgebied om de match in het voordeel van SKS te doen kantelen. “De voorzet van Verlooy was op maat. Ik ben rustig gebleven en heb de bal netjes geplaatst. Het was mijn eerste goal van het seizoen voor de eerste ploeg. En die is dan meteen beslissend. Mijn avond kan niet meer stuk.”

Bezoeker Jan Vandamme stond in het verliezende kamp. “Dit is bitter”, sprak de Molse aanvoerder. “We waren naar Herentals gekomen om te winnen. Dat had ook gekund, want we dwongen de beste kansen af, zelfs al in de eerste helft toen SKS iets sterker af. Na de pauze zaten we zelf beter in de match. Ach, in een gelijkspel had ik mij wel kunnen vinden. Die late treffer viel uit de lucht, al moet ik toegeven dat de actie wel mooi was.”

Wat betekent die 1-0 nu voor de strijd om de promotie? “Misschien wel niets, nu blijkt dat alle ploegen zeker zijn van promotie als Geel zaterdag in de inter­provinciale eindronde wint van Rumbeke. Daar zullen we in de voorbereiding echter geen rekening mee houden. We willen zondag winnen. Met één doelpunt achterstand kan alles nog”, aldus Vandamme.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio