Niets dan blije gezichten bij Stéphane Demets (rechts) en kersvers eigenaar Nathan Crockett. 

Niets dan blije gezichten bij Stéphane Demets (rechts) en kersvers eigenaar Nathan Crockett. © GOYVAERTS

Stéphane Demets wordt de nieuwe trainer van Rupel Boom: “Mijn ambitie? De eerste wedstrijd winnen”

Trainer Steven De Groot werd vorige week na een jaar vol drama (onder meer door de Spaanse investeerders) bedankt voor bewezen diensten. Zijn opvolger werd gisteren, net als Nathan Crockett, de nieuwe Amerikaanse geldschieter, meteen voorgesteld. Stéphane Demets wordt de sportieve baas van de Steenbakkers. Hij was de voorbije drie jaar bij reeksgenoot Heist actief.

Peter Nys

LEES OOK. Nathan Crockett, de nieuwe eigenaar van Rupel Boom, charmeert meteen: “Ik wil het voetbal naar de mensen brengen”

Met Stéphane Demets heeft Rupel Boom opnieuw en trainer. Demets kent, als voormalig coach van reeksgenoot Heist, de reeks als zijn broekzak en is dan ook zeer te spreken over zijn nieuwe job in Boom. Na een verloren jaar, willen de Bomenaars opnieuw strijdvaardig zijn. Coach Demets moet daarvoor zorgen. “Ik vind dit een heel mooi project. Het sprak me meteen aan. De voorbije dagen zijn hectisch geweest want er wacht ons een berg werk. Daar waar veel clubs hun kern voor volgend seizoen al rond hebben, moeten wij nog volop in actie schieten. De A-kern telt momenteel twaalf spelers, inclusief enkele jongeren. Maar goed, het seizoen begint pas over drie maanden dus we hebben wel wat tijd.”

Wie bepaalt er welke spelers er deze transferperiode worden ­aangetrokken?

Stéphane Demets: “Dat gaan we met drie beslissen. Louis De Vries, CEO Geert Van den Wijngaert en ik. We kennen de Belgische markt en weten wat we nodig hebben. Sommige spelers zullen één dezer al tekenen, op andere jongens zullen we even moeten wachten. Jonge spelers die bij een club in 1A kort bij de eerste ploeg zitten, gaan eerst de voorbereiding daar aanvatten. En eens de competitie in 1A vier à vijf matchen ver is en ze minder aan de bak komen dan gehoopt, kan je met zulke jongens gaan praten. Nu heeft dat nog geen zin, al kan je uiteraard wel al je interesse laten blijken. We gaan een eerste keer beginnen trainen vanaf 13 juni. De spelers worden dan gedurende drie weken op de club verwacht om een stevige fysieke basis te leggen en elkaar te leren kennen. Dan krijgen ze tien dagen vakantie en daarna beginnen we aan de echte voorbereiding.”

Je tekende voor slechts één seizoen bij Rupel Boom. Een bewuste keuze?

“Ja, zowel van mezelf als van de club. In dat jaar kunnen we elkaar beter leren kennen en hopelijk een basis leggen voor een mooie toekomst. Is de samenwerking voor iedereen bevredigend, dan kunnen we langer met elkaar doorgaan. Wat mijn ambitie is? De eerste competitiematch winnen. En dan kijken we naar de tweede wedstrijd en zo verder. Ik doe geen prognoses over een positie in het klassement. Dat heeft op dit moment totaal geen zin. Onze kern is nog lang niet klaar en je weet niet wat de concurrentie gaat doen. Ik wil in eerste instantie een hechte groep bij elkaar brengen die elke week het beste van zichzelf geeft.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio