Het verlies in de Antwerpse bekerfinale kwam zondag hard aan bij Kontich. 

Het verlies in de Antwerpse bekerfinale kwam zondag hard aan bij Kontich. © GOYVAERTS

Kontich dient klacht in na verloren bekerfinale: “De Kempen B heeft bewust het reglement genegeerd”

De verloren finale van de Beker van Antwerpen ligt duidelijk nog zwaar op de maag bij Kontich, dat zondag voor eigen volk onderuitging tegen derdeprovincialer De Kempen B. Geel-rood diende nu zelfs klacht in, omdat De Kempen B de regels niet zou gevolgd hebben tijdens die wedstrijd. “We willen niet overkomen als een slechte verliezer, maar de regels moeten door alle clubs worden gevolgd”, stelt voorzitter Wim Claes.

Freddy Koopman

Een anticlimax na een meer dan degelijk seizoen. Zo voelde het verlies in de bekerfinale zondagavond aan voor heel Kontich. Het verlies tegen de derdeprovincialer hadden ze niet zien aankomen.

Geen slechte verliezer

“We hebben die opdoffer toen even laten bezinken, maar stelden ons toen al vragen bij de namen van de selectie bij De Kempen B”, zegt voorzitter Wim Claes. “We hebben lang getwijfeld, maar na overleg op een vergadering hebben we besloten om klacht in te dienen. We hebben natuurlijk ook zelf een B-ploeg en kennen het reglement dus goed. Daarin staat duidelijk dat een B-ploeg maximum drie spelers mag opstellen, die de laatste twee competitiematchen op het scheidsrechtersblad van de A-ploeg hebben gestaan. Nazicht leerde ons dat de eerste ploeg van De Kempen in zijn laatste twee wedstrijden tegen Witgoor Dessel en ­Eendracht Termien veel meer spelers had opgesteld die nadien dus ook de finale gespeeld hebben. Kijk, we hadden uiteraard liever sportief gewonnen en willen zeker ook niet over­komen als een slechte verliezer, maar De Kempen heeft het reglement bewust genegeerd. Die unfaire houding kunnen we niet zomaar laten passeren. Regels moeten door alle clubs worden gevolgd. En ook al zouden we gelijk krijgen, de beleving van een bekerwinst zal totaal anders zijn. De Kempen heeft ons sowieso een leuke afsluiter van een geslaagd seizoen afgepakt.”

Bij de bond bevestigen ze de klacht ontvangen te hebben en gaan ze de zaak onderzoeken.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio