Feest bij Lyra-Lierse en Mats Sterkens. Na een knotsgekke avond trapte de doelman de Pallieters dan toch naar de volgende ronde. 

Feest bij Lyra-Lierse en Mats Sterkens. Na een knotsgekke avond trapte de doelman de Pallieters dan toch naar de volgende ronde. © GOYVAERTS

Doelman Mats Sterkens strafschoppenheld na knotsgekke avond voor Lyra-Lierse: “Of ik zenuwen had? Dat ken ik niet”

Wat een thriller woensdag op Doelvelden, waar Lyra-Lierse zich na een knotsgekke thriller en een bloedstollende strafschoppenreeks dan toch nog voorbij Belisia Bilzen plaatste voor de nationale eindronde. Een gigantische ontlading en een windhoos van opluchting zetten de feesttent nadien op zijn kop.

Kurt Guldentops

Het was doelman Mats Sterkens die na afloop de grootste feestneus had opstaan. Ongewild was hij de inleider geworden van de onverwachte rentree van Belisia Bilzen na de rust, maar in de strafschoppenreeks ontpopte de jonge goalie zich alsnog tot de absolute held.

“En dat zorgde, naast een goed gevoel, vooral voor heel veel opluchting”, aldus het sluitstuk van de Pallieters. “Voor de rust bouwden we een dubbele voorsprong uit en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar bij de snelle 2-1 na de pauze had ik boter op het hoofd. Zo brachten we Belisia terug in de match. Toen ik in de verlengingen ook nog bestraft werd met een ingebeelde strafschopfout, was het helemaal balen. En dan volgt die waanzinnige penaltyreeks, waar ik bij 9-9 eerst een strafschop stop en dan de beslissende penalty zelf tegen de touwen jaag. Dan is met één redding en één trap alles vergeten. Soms moet je wat geluk hebben. Ik word op Lyra-Lierse als een specialist in het stoppen van elfmeters gezien, maar woensdag lukte het niet te best, vond ik. Tot helemaal op het einde.”

Mentale boost

Het delirium volgde, al had ­Lyra-Lierse zich het leven veel makkelijker kunnen maken en vooral flink wat energie uitsparen. Zondag wacht namelijk al een verse afspraak op het veld van Tubeke. “Dat klopt. Maar die lange werkavond heeft ons wel een enorme boost in het hoofd bezorgd. En dat is een heel sterk wapen om de fysieke vermoeidheid te verdrijven. Zondag moeten we er immers opnieuw ten volle staan. Want de euforie mocht woensdag na afloop dan ook erg groot zijn, uiteindelijk hebben we nog niks in handen. Waar we ons dit weekend aan mogen verwachten? Echt geen idee. Ik speelde nog nooit tegen een Waalse ploeg, maar ik ga ervan uit dat wie nu nog in deze nacompetitie zit best wat te bieden heeft.”

Ondanks zijn nog jonge leeftijd blijft Sterkens opvallend rustig onder de extra druk van deze nacompetitie. “Zenuwen? Dat ken ik niet. Voor mijn eerste match in het eerste elftal was ik een beetje onrustig, ja, maar nu ben ik nog moeilijk uit evenwicht te blijven. Ik leg mijn focus en laat me door niks uit het lood slaan.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio