De dagprijzen van de kamers in het Onze-Lieve-Vrouw-rustoord in Beerse verhogen met 5%. 

De dagprijzen van de kamers in het Onze-Lieve-Vrouw-rustoord in Beerse verhogen met 5%. © RR

Kamerprijzen in rustoord gaan met 5% de hoogte in

Beerse -

Het lokaal bestuur van Beerse besliste om de dagprijzen van kamers in het Onze-Lieve-Vrouw-rustoord te verhogen met 5,16%. Vanaf 1 juli 2022 bedraagt de kostprijs van een gewone kamer 60,25 euro per dag.

Door de sterke inflatie en de hoge energieprijzen verhoogt de gemeente Beerse vanaf juli de prijzen van de kamers in het rustoord in de Boudewijnstraat.

“Het leven is gevoelig duurder geworden en dat is vooral te wijten aan de sterke stijging van de energieprijzen”, zegt Annemie Guns (CDE-Vlim.be), schepen van Sociale Zaken in Beerse. “Normaal gezien indexeren we jaarlijks een keer de prijzen, maar de overheid laat ons toe om die indexatiefrequentie tijdelijk te versnellen. Ook in andere gemeenten, zoals Turnhout, Rijkevorsel, Mol en Herentals, is dit het geval. Het rustoord Home Heiberg in Beerse gaat de prijzen ook compenseren.”

Dit betekent dat de gemeente de dagprijzen van kamers in het rustoord verhoogt met 5,16%. De prijs van een gewone kamer stijgt vanaf juli van 57,29 euro per dag naar 60,25 euro per dag. Voor een luxekamer betaal je dan 63,68 euro in plaats van 60,56 euro.

De raad voor maatschappelijk welzijn in Beerse zette hiervoor het licht op groen. De fracties N-VA en Groen-Hart voor Beerse onthielden zich bij de stemming. “Het is niet nuttig om de verhoging halfjaarlijks toe te passen. De zomer staat voor de deur en dan zijn de verwarmingskosten een pak minder”, stelde oppositielid Bart Smans (N-VA). (bvdl)   

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio