© ATV

Antwerpse beeldvormingsgroep Agfa zoekt koper voor zijn grootste afdeling

De Antwerpse beeldvormingsgroep ­Agfa maakt werk van de verkoop van haar drukplaten­divisie. Die vertegenwoordigt bijna de helft van de groepsomzet. Dat meldt De Tijd. Hoeveel een verkoop kan opbrengen, is voorlopig koffiedik kijken.

blg

Het proces is al een eind bezig: kandidaat-kopers hebben hun eerste overnamevoorstellen ingediend. Het verkoopproces zit dus in de tweede ronde. De kandidaat-­kopers zijn investeringsfondsen.

De Mortselse groep bracht de divisie begin vorig jaar in een aparte juridische entiteit onder, wat vaak wordt gezien als de voorbode van een verkoop. De afdeling maakt drukplaten en drukvoor­bereidingstechnologie voor drukkerijen. Wereldwijd gebruikt bijna de helft van alle krantendrukkerijen en bijna driekwart van alle drukkers van bankbiljetten de technologie van Agfa.

Offset was vorig jaar goed voor een omzet van 748 miljoen euro, wat overeenkomt met 43% procent van de groepsomzet van Agfa. Na de verkoop van Offset zal ­Agfa nog bestaan uit Healthcare IT (medische beeldvorming), toestellen en software voor radiologie-­afdelingen van ziekenhuizen ­(Radiology Solutions) en printers en inkten voor industriële toepassingen (Digital Print & Chemicals).

Aangeboden door onze partners