Luc Smout.

Luc Smout. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp zoekt nieuwe zege in Zwolle

Telenet Giants Antwerp speelt vrijdagavond om 19.30u in Zwolle zijn heenwedstrijd in de derde ronde van de BNXT play-offs tegen Landstede Hammers. In de Elite Gold zegevierden de Sinjoren tweemaal makkelijk: in de Lotto Arena met 102-70 en in Zwolle met 61-78.

Toch waarschuwt coach Luk Smout voor overdreven optimisme. “In de Lotto Arena speelden we nog met Elvar Fridriksson en Markel Brown, in Zwolle met Markel. Fridriksson is ondertussen vertrokken naar Italië en onze Amerikaanse forward is nog steeds out met een knieblessure. Vergeet ook niet dat Landstede Zwolle in de laatste match van de halve finales van de nationale play-offs slechts met enkele punten van ZZ Leiden verloor. Neen, dit wordt zeker geen gezondheidswandeling.”

De return volgt dinsdag om 20.00u in de Lotto Arena. Als de Sinjoren deze klip ronden, wacht in de vierde ronde (28-30 mei) de winnaar van het duel Groningen - Limburg United. De vierde ronde is de laatste voor de kwartfinales.

Alle rondes, inclusief finale (9-11 juni), van de BNXT play-offs worden met een heen- en terugwedstrijd afgewerkt. De kampioen van de eerste editie van de BNXT play-offs krijgt een Europees ticket.  (cpm)

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio