Als Drie Bijzondere Gasten Met Talent geven Gert Vervloet, Koen Vermeiren en Steven Mortiers een afscheidsconcert. Ze krijgen daarbij de hulp van manager papa Jan Vermeiren. 

Als Drie Bijzondere Gasten Met Talent geven Gert Vervloet, Koen Vermeiren en Steven Mortiers een afscheidsconcert. Ze krijgen daarbij de hulp van manager papa Jan Vermeiren. © Elke Lamens

Drie Bijzondere Gasten Met Talent nemen afscheid van het publiek: “Als wij spelen is het één groot feest”

Brecht -

Koen Vermeiren (35) en Gert Vervloet (34) uit Brecht en Steven Mortiers (33) uit Halle-Zoersel zijn Drie Bijzondere Gasten Met Talent. Met deze band treden ze op zaterdag 21 mei een allerlaatste keer op in zaal De Eikel. Wie hen wil uitwuiven, is van harte welkom.

Elke Lamens

Koen is de leadzanger en wordt gesteund door gitarist Steven en accordeonist Gert. Koen en Steven hebben autisme en Gert is blind. Sinds ze elkaar in 2012 leerden kennen bij scouts Kriskras Akabe in Zoersel, traden ze al 107 keer op als Drie Bijzonder Gasten Met Talent. “Dat is goed voor 1.972 liedjes die ze live hebben gebracht”, berekent manager ‘papa’ Jan Vermeiren.

Op zaterdag 21 mei doen ze daar nog een schep bovenop, op hun 108ste optreden. Stoppen op een hoogtepunt noemen ze dat, want het drietal werd steeds meer gevraagd om op te treden bij tal van verengingen en zelfs voor drieduizend mensen. De laatste jaren ontdekten ook bekende artiesten het drietal. Zo mochten ze het voorprogramma verzorgen van Cleymans & Van Geel in het kasteel de Renesse in Oostmalle.

De laatste jaren mocht het drietal steeds grotere podia vullen.

De laatste jaren mocht het drietal steeds grotere podia vullen. © RR

En als corona er niet was geweest, mochten ze dat nog eens overdoen voor Belle Perez in dierenpark Planckendael. Want tijdens de pandemie konden Koen, Steven en Gert net als andere artiesten niet optreden.

Dat ze het zover hebben gebracht, hebben ze volgens Jan Vermeiren aan zichzelf te danken. “In april 2017 brachten ze in het gemeenschapscentrum Jan vander Noot uitzonderlijk een Engelstalig repertoire. De zaal was volledig uitverkocht, het dak ging eraf. Fantastisch goed gedaan. Daaruit zijn die optredens voortgevloeid.”

Altijd veel sfeer tijdens de optredens van de Drie Bijzondere Gasten Met Talent.

Altijd veel sfeer tijdens de optredens van de Drie Bijzondere Gasten Met Talent. © RR

“Er is altijd veel ambiance, mensen staan wel eens op de tafel te dansen”, glundert Steven. Koen herinnert zich nog een bijzonder voorval tijdens hun optreden op de zomerconcerten Parkplezier in Zoersel. “Terwijl we optraden begon de drummer van de groep die na ons kwam optreden, met ons mee te spelen. Dat gebeurde heel spontaan”, vertelt Koen. “Dat was niet afgesproken, maar een heel leuke verrassing”, vult Gert aan.

The Beatles

“We zijn altijd overal enthousiast onthaald geweest. Als de toeschouwers gelukkig is, dan zijn wij dat ook”, benadrukt Koen. “Ons motto is altijd animo en ambiance geweest. Wist je dat we als band het record van The Beatles hebben geëvenaard? Wij zijn nu ook tien jaar samen”, lacht Steven.

Voor heel wat verenigingen en senioren speelde het drietal met evenveel plezier: “de ouderen zingen de liedjes zachtjes mee”.

Voor heel wat verenigingen en senioren speelde het drietal met evenveel plezier: “de ouderen zingen de liedjes zachtjes mee”. © RR

Maar aan dat verhaal komt op 21 mei een einde met de Farewell Party. Zijzelf zouden nog graag doorgaan, maar voor Jan Vermeiren is het mooi geweest. “Het begint te wegen. Drie jaar geleden is Koens mama overleden en in augustus vorig jaar moesten we afscheid nemen van Gerts papa”, schetst Jan de situatie.

“De omkadering wordt te klein. De playlist samenstellen, de repetities organiseren, de administratie voor de optredens beheren en op de dag zelf alles opstellen en afbreken, komt nu vooral bij mij te liggen. Dat is wat veel voor één man. Ik heb gezocht naar een oplossing, maar die niet gevonden.”

Best of

“Het is wel heel jammer, want we spelen nog steeds graag muziek”, bekent Koen. “Maar ik blijf wel zingen in het zangkoor Carpe Diem in Westmalle. Daar ben ik de basstem in een musical.”

Steven speelt nog gitaar en basgitaar bij de inclusieve band Vreemde Vogels van vzw Rotonde in Brasschaat. En ook Gert blijft muziek maken als lid van Koninklijke Harmonie De Eikel in Brecht. “Hier speel ik klein slagwerk. Sinds een drietal jaar ben ik ook lid van de Essense accordeonclub Hoger Streven”, vertelt Gert.

Nog een laatste keer samen repeteren in het repetitielokaal onder jeugdhuis ’t Jop.

Nog een laatste keer samen repeteren in het repetitielokaal onder jeugdhuis ’t Jop. © RR

Muziek blijven ze dus nog wel spelen die bijzondere gasten, alleen niet meer in dezelfde band met elkaar. “Maar onze vriendschap blijft wel bestaan. We spreken nog geregeld af om samen naar een optreden te gaan kijken of wat te gaan drinken”, zegt Steven heel overtuigend.

“Maar geen afscheid zonder er hier op 21 mei nog een stevige lap op te geven. Het wordt een ‘best of’, we hebben niets meer te bewijzen. Het wordt gewoon een leuke avond, vol ambiance. We gaan ook ons papa nog bedanken die avond voor alles wat hij voor ons heeft gedaan”, verklapt Koen al even. De Farewell Party begint om 19u. De toegang is gratis.

Farewell party, zaterdag 21 mei, 19u, Zaal De Eikel, Oude Veldstraat 4, 2960 Brecht

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio