Schepen Herman Minnen en korpschef Walter Coenraets ondertekenen het SAVE-charter. 

Schepen Herman Minnen en korpschef Walter Coenraets ondertekenen het SAVE-charter. © AF

Dessel streeft naar nul verkeersslachtoffers

Dessel -

Met de ondertekening van het SAVE-charter is Dessel officieel gestart met het traject Verkeersveilige Gemeente van de provincie Antwerpen.

Annelies Frederickx

Na Balen (2018) en Mol (2020) heeft nu ook Dessel het SAVE-charter ondertekend. De gemeente streeft naar nul verkeersslachtoffers en zal daarvoor verschillende paden bewandelen. “Om ons doel te bereiken en Dessel verkeersveilig te maken, werken we met drie pijlers, namelijk infrastructureel, preventie en handhaving”, legt burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) uit. “De infrastructuur wordt aangepast en veiliger gemaakt, maar de weggebruiker moet ook zijn of haar verantwoordelijkheid nemen. Verkeerseducatie wordt daarbij erg belangrijk en ook dit preventieve aspect zullen we veel aandacht geven. Ten slotte is er nog de handhaving. Daarom stapt ook de lokale politie mee in ons verhaal.”

Semi-zwarte punten

In vergelijking met de andere gemeenten uit de politiezone begint Dessel relatief laat aan het traject Verkeersveilige Gemeente. De ‘wachtlijst’ was samengesteld op basis van de ongevallencijfers en daarin stond Dessel in de middenmoot. “Echte zogeheten zwarte punten hebben wij niet in de gemeente”, vertelt Kris Van Dijck nog. “Langs de N18 richting Retie lagen wel semi-zwarte punten, maar die werden door de wegenwerken opgelost. In Dessel worden bepaalde kruispunten als gevaarlijk gepercipieerd, maar daar is de weggebruiker blijkbaar dubbel aandachtig, waardoor er geen ongevallen gebeuren.” (af)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio