Het Dimpnaportret uit Lego staat tijdens Gheelamania als een klein schrijn opgesteld in de foyer van zaal De Waai. 

Het Dimpnaportret uit Lego staat tijdens Gheelamania als een klein schrijn opgesteld in de foyer van zaal De Waai. © Hans Otten

Legobouwers eren Dimpna met portret in 20.000 blokjes

Geel -

Met de première van het totaalspektakel Gheelamania in het verschiet hebben de Geelse Lego-liefhebbers van Bricks and More hun eigen hulde aan de Heilige Dimpna gebouwd. Daar gingen 20.000 blokjes in.

Hans Otten

Het nieuwe werkstuk van enkele leden van Bricks and More is de komende weken tijdens Gheelamania te bewonderen in de foyer van fuifzaal De Waai op de Geelse Werft. Dat is de locatie waar de toeschouwers van het totaalspektakel Gheelamania tijdens de pauze vertoeven om wat te drinken of naar het toilet te gaan. Daarmee krijgt het opvallende kunstwerkje uit Legoblokjes meteen een groot publiek. Bovendien brengt Bricks and More zo zelf hulde aan de patroonheilige van Geel.

“Het idee om zelf iets rond de Dimpnadagen te doen, ontstond toevallig tijdens een groepsgesprekje”, vertellen Pieter Van Aerde en Peter Wouters van Bricks and More. “We zijn direct aan het tekenen, meten en tellen geslagen. We hebben uiteindelijk een groot opstaand portret van Dimpna gemaakt, gebaseerd op het logo dat bij Gheelamania wordt gebruikt. Daarbij maakten we er een schrijn van, compleet met kaarsjes en een offerblok. Dat laatste werkt echt, want al het geld gaat naar Legogeschenkjes voor kwetsbare kinderen van ons project Kids and More.”

Het is Peters 13-jarige zoon Warre die het meeste werk (en uren) stak in het Lego-retabel. “In totaal zijn er meer dan 20.000 blokjes in gegaan”, verklapt hij. “Het zijn er zoveel omdat het hele portret is opgebouwd met steentjes met een enkel nopje. De QR-code in Lego kan je ook echt scannen, die brengt je naar onze website van Kids and More.” (ho)

www.bricks-and-more.be/

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio