Plan T. 

Plan T. © rr

Jubileumeditie van Noeverrock begint er ’s ochtends al aan

Boom -

Het gratis festival Noeverrock, in 2007 gestart met twee bands, is aan zijn vijftiende editie toe. Voor het jubileum op zaterdag 28 mei halen de organisatoren alles uit de kast en weerklinkt in het decor van steenbakkerijmuseum ’t Geleeg al van in de voormiddag muziek.

De organisatoren hebben voor deze verjaardag zes bands weten te strikken. “Onder hen toch ook enkele namen die al enkele ‘trofeeën’ in hun prijzenkast hebben staan”, verkondigt festivalorganisator Luc Zaman met trots. “We starten al om 11u met de Hemiksemse band ’t Oud IJzer die twee uur lang covers gaande van Elvis tot Guns & Roses brengt.”

“Nadien volgen optredens van de Nielse groep Busted in Rock en de Boomse band Plan T die dit jaar geselecteerd is voor de Maanrock rally in Mechelen. De band Furism die na Plan T op de affiche staat, won eerder de Grauwrorck-rally in het Nederlandse Zeeland. Sluit je ogen bij een van de vele covers van Muze en je denkt dat de originele band in Boom staat”, promoot de organisator.

De volgende in het rijtje is Lagüna, met hun donkere sound in de stijl van Sisters of Mercy. De band die op het tweede schavot stond bij de Humo Rock Rally 2018 brengt deze zomer zijn tweede EP uit. Als afsluiter kondigt de organisatie Fenix, met The Voice-finalist Bert Lievens in zijn rangen, aan. Dj Zico ten slotte vult de momenten tussen de optredens op. Omdat Noeverrock een festival voor de familie wil zijn, komen er ook enkele springkastelen voor de jongsten te staan.

(bar)

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio