© RTV

Onweer in Mechelse regio zorgt voor wateroverlast en stormschade: brandweer ontvangt 120 oproepen

Regio -

Het zware onweer dat donderdagmiddag over ons land trok heeft ook in het arrondissement Mechelen voor heel wat overlast gezorgd. De brandweer kreeg meer dan 120 oproepen voor zijn kiezen. Een overzicht van de belangrijkste interventies.

Theo Derkinderen

In Willebroek moest de brandweer enkele omgevallen bomen verwijderen. Dat was onder meer het geval op de Mechelsesteenweg en in de Fonteinstraat in Blaasveld. “We vreesden er al langer voor dat dit eens zou gebeuren. De bomen zijn gewoon te groot”, vertellen bewoners van de Fonteinstraat. “Door de wind is de boom gewoon uit het voetpad gerukt en op het huis gevallen. Door de impact liep het dak ook schade op. Gelukkig is niemand gewond geraakt. Stel je maar voor dat een boom het begeeft net als er iemand voorbijwandelt.”

Op de Mechelsesteenweg in Blaasveld begaf een grote boom het en viel deels op de oprit van een woning. 

Op de Mechelsesteenweg in Blaasveld begaf een grote boom het en viel deels op de oprit van een woning. © Theo Derkinderen

De Hoeikensstraat in Willebroek stond over een afstand van enkele honderden meter onder water. 

De Hoeikensstraat in Willebroek stond over een afstand van enkele honderden meter onder water. © Theo Derkinderen

Nog in Willebroek was er wateroverlast in de basisschool Himo, bij bedrijven in de Breendonkstraat en het bedrijvenpark De Veert en in een handelszaak in de Overwinningsstraat. De Hoeikensstraat liep dan weer onder water omdat de riolering het water niet kon slikken.

In Bonheiden begaf een boom het in de Gestellei en belandde op een woning. In de Krankhoeflei kwam een boom in de elektriciteitsdraden terecht en op de Mechelsesteenweg versperde een boom de toegang tot een dreef.

Ook in de Netekant in Berlaar belandde een boom in de elektriciteitsdraden en op de Liersesteenweg viel een zware tak door het glas van een orangerie naast een huis. In het Vinkenhof was er een melding van wateroverlast in een veranda.

In Berlaar raakte een orangerie beschadigd door een afgeknakte tak. 

In Berlaar raakte een orangerie beschadigd door een afgeknakte tak. © Joren De Weerdt

In Sint-Katelijne-Waver moest de brandweer een boom opruimen in de Vestinglaan. Op de Mechelsesteenweg was eveneens een boom omgewaaid en op het fietspad terechtgekomen. Wateroverlast was er onder meer in Dijk.

In Duffel liep de tunnel onder de spoorweg op de Mechelsebaan onder water. Ook de school in de Stationsstraat had af te rekenen met wateroverlast.

In Puurs stond het tunneltje onder de spoorweg in de Nijverheidsstraat onder water en was er ook wateroverlast in een garage in de Vincetstraat. Ook in het Lichterveld moest er overtollig water worden weggepompt. In de Haagstraat moest dan weer een boom worden verwijderd.

In Heist-op-den-Berg was de N10 een tijdlang versperd door een omgevallen boom. De brandweer moest de boom aan stukken zagen. In de Wolzakken in Putte belandde een boom in de elektriciteitskabels.

De N10 in Heist-op-den-Berg was volledig versperd door een omgevallen boom. 

De N10 in Heist-op-den-Berg was volledig versperd door een omgevallen boom. © rr

In Mechelen moest de brandweer onder meer uitrukken naar de Oude Putsebaan omdat de rijbaan er deels onder water stond. In de Baron Eduard Empainlaan viel een boom omver en versperde er de rijbaan. In Lier was er dan weer wateroverlast in een woning aan het Hof Van Ranst en in de Leopold III-laan.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio