De Hero’s van De Triptrappers die tijdens het Hemelvaartweekend 1.000 kilometer gaan rijden ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. 

De Hero’s van De Triptrappers die tijdens het Hemelvaartweekend 1.000 kilometer gaan rijden ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. © rr 

Indi, Marijn en Christophe trappen 1.000 kilometer tegen kanker met overleden dierbaren op gepersonaliseerde outfits

Westmalle -

Naar goede gewoonte wordt tijdens het Hemelvaartweekend de 1.000 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker gereden. Vertrek en aankomst zijn dit jaar aan de Nekkerhal in Mechelen. Uit Malle doet het team Hero’s mee, die met heel bijzondere shirts rijden, waarin speciale details verwerkt zitten van hun overleden dierbaren, zoals een vingerafdruk van de aan kanker overleden vader van Marijn.

Kristin Matthyssen

Indi Smitz (29), Marijn Verdult (32) en Christophe Van Hoorebeeck (28) van team Hero’s uit Malle spraken VeeloHeero aan om een speciaal wielershirt te ontwerpen om de 1.000 kilometer te rijden. VeeloHeero uit Willebroek verkoopt gepersonaliseerde loop- en wielershirts aan bedrijven en vriendenteams. 10% van de verkoop schenkt VeeloHeero steevast aan een goed doel. Ditmaal doneert het bedrijf 375 euro voor de actie van Indi, Marijn en Christophe.

Marijn is geboren en getogen in Westmalle, Indi is een fiere Westmallenaar, opgegroeid in Sint-Job-in’t-Goor en Christophe is van Halle-Zoersel. Alledrie zijn ze lid van de Westmalse fietsclub SCC De Triptrappers. Om deel te mogen nemen aan de 1.000 kilometer, moeten de fietsers geld inzamelen voor Kom Op Tegen Kanker. Hiervoor werden verschillende acties opgezet. Zo verkochten ze snoep en wijn en organiseerden ze een oudejaarsrun en een spaghettisausweekend.

De vingerafdruk van René, de papa van Marijn, die in 2018 overleed. 

De vingerafdruk van René, de papa van Marijn, die in 2018 overleed. ©  rr

De Hero’s worden gemotiveerd door een persoonlijk verhaal: René, de papa van Marijn, overleed op 12 november 2018 aan kanker. Toch zal hij de drie Hero’s de hele tocht ondersteunen: zijn vingerafdruk is verwerkt in de outfit. Voor Marijn en zijn papa René werd naast de vingerafdruk nog een leeuw verwerkt. Deze leeuw symboliseert het feit dat René een doorzetter, alleskunner, winnaar, sterk en trots persoon was en refereert naar zijn Nederlandse roots.

De drie vrienden zijn helemaal klaar voor de uitdaging. 

De drie vrienden zijn helemaal klaar voor de uitdaging. ©  rr

De uil en eekhoorn in het design verwijzen dan weer naar de opa en oom van Indi. Zijn opa verzamelde beeldjes van uilen en zijn oom haalde ooit grondeekhoorns in huis. Indi verloor hen kort na elkaar aan kanker. De tekening van het katje op de achterkant van de shirts verwijst naar Alejandra, de mama van een goede vriend van Christopher, die jammer genoeg in 2018 de strijd tegen kanker heeft verloren. Zij maakte destijds die tekening van het katje voor hem.

De uil, de leeuw en de eekhoorn. 

De uil, de leeuw en de eekhoorn. ©  rr

Met het infinity-teken willen de Hero’s ten slotte Cindy een hart onder de riem steken. Cindy is sinds Indi’s jeugdjaren steeds als een tweede mama voor hem geweest, maar kreeg een tijdje geleden de harde diagnose van kanker te verwerken. Cindy is momenteel dapper aan het vechten.

“Ons ultieme doel is om Kom Op Tegen Kanker de aandacht te geven die ze verdient”, zegt Indi Smitz (29). “We hebben onze uitgebreide vriendenkring ingezet om een mooi bedrag op te halen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio