Soe Nsuki komt naar Zomer in het Park. 

Soe Nsuki komt naar Zomer in het Park. © © VRT - Jokko

Zomer in het Park: nu ook met stand-upcomedy

Lier -

Het Liers Cultuurcentrum organiseert van woensdag 8 tot en met zondag 26 juni de negende editie van Zomer in het Park, die plaatsvindt in de Netelaan. Op het programma: theater, comedy, film, muziek, een zomerbar en tal van activiteiten voor jong en oud.

Chris Van Rompaey

“Ook dit jaar ligt de focus op lokaal talent. Zo is er op de woensdagavonden het Local Legends-podium. De bands Verona, Rubus en Battaclan zullen het publiek overtuigen dat er in Lier heel wat muzikaal talent zit. De Lierse acteurs Benjamin Torfs, Sam Gysels en Tuur Ceulemans van toneelkring Schoolbond brengen dan weer de theatervoorstelling Kunst op het eiland in het park”, zegt schepen van Cultuur Ivo Andries (Open Vld).

Theaterwandeling

“Met de theaterwandeling Doe niet zo Sapiens nemen topacteurs als Michaël Pas, Tom Van Bauwel, Robby Cleiren en Gert Jochems ons 20.000 jaar terug mee in de tijd met de vraag: zijn we anno 2022 zo veel beter af? Dat we een pasklaar antwoord krijgen, is nog afwachten. Maar dat het een interessante voorstelling oplevert, is zeker!”

“Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is er zoals de Zomer in het Park-traditie het wil openluchtcinema. Bij het invallen van de duisternis, telkens om 22.15u, schotelen we je een filmparel voor. Met deze greep uit het programma kan je niet anders dan je agenda er bij halen: Dealer, The Father, Licorice Pizza, Nobody en Riders of Justice.”

Klassieke muziek

“Ook de klassieke concerten op zondagvoormiddag zijn terug. Solisten van Brussels Philharmonic & Vlaams Radiokoor, Flagey Cello Quartet en I Solisti zorgen voor de ultieme concertbeleving in het juiste kader. Wanneer je dat nog kan afsluiten met een lekker aperitief kan je zondag niet meer stuk”, aldus Ivo Andries.

“Nieuw deze editie zijn de comedyavonden op donderdagavond. Soe Nsuki en Joost Van Hyfte zetten deze nieuwe formule meteen goed in. Ook Thomas Smith, Erhan Demirci en David Galle laten de grapdichtheid pijlsnel de hoogte in gaan, waardoor de talrijke lachsalvo’s wel eens voor wat deining op de Nete kunnen zorgen. Het kan niet anders dan dat dit het begin is van een nieuwe traditie.” (cvr)

Info & tickets via Info & tickets via www.zomerinhetpark.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio