Eén van de uitgestalde sportlaureaten:  Dirk Cossaer 

Eén van de uitgestalde sportlaureaten: Dirk Cossaer © RR

Sportkampioenen tonen kunstjes in straatbeeld

Wommelgem -

De gemeente zet verdienstelijke sporters uit Wommelgem en zij die zich achter de schermen inzetten voor de sportclubs op een bijzondere manier in de kijker. Hun portretten kregen een plek langs wegen en pleinen.

419 mensen brachten hun stem uit op de sporters van het jaar. Dat leverde zes laureaten op, die mochten poseren voor een leuke fotoshoot. Alle genomineerde kregen ook een feestpakket met feestartikelen zoals partypoppers en koud vuurwerk. Ze mochten ook hapjes, drankjes en sportoortjes in ontvangst nemen. De kampioenen kregen ook nog een kleine trofee en bonnen van de middenstand.

Dirk Cossaer.

Dirk Cossaer. © RR

Maar het leukste teken van waardering waren is de grote spandoek waarop elk van hen afgebeeld werden. De foto’s werden verdeeld over strategische plekken in Wommelgem. Zo kan je G-sporter Dirk Cossaer bewonderen bij de inrit van ’t Brieleke.

“Ik ben lid van Wapper, een omni G-sportvereniging voor mensen met een fysische beperking. We hebben negen sporten in de aanbieding: atletiek, boccia, frame running, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, sportschieten, tafeltennis, voetbal en zwemmen. Rolstoelbasketbal geniet mijn voorkeur. Vooral het sporten in ploegverband maakte basketbal zoveel leuker”, vertelt Dirk.

Hij is intussen 25 jaar vrijwilliger. “Voor het komende jaar ben ik genomineerd om mijn functie als official uit te oefenen op het EK in Sarajevo. Ik hoop ook genomineerd te worden voor het WK in Thailand of Dubai”, aldus de G-sporter.

Andere laureaten zijn taekwondoka Vera Moens en haar echtgenoot en pionier van de Koreaanse verdedigingssport Louis Michez, volleybalvrijwilliger Kaatje Van Peer, Woka-supporter Gerry Schuermans en G-sporter Peter Genyn. Het begrip sportlaureaat werd dit keer dus erg breed geïnterpreteerd. (jaa)

Kaatje Van Peer

Kaatje Van Peer © RR

Peter Genyn

Peter Genyn © RR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio