©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Onweer veroorzaakt veel overlast in Rupelstreek

Rupelstreek -

Het zware onweer dat donderdagmiddag over het land trok heeft voor heel wat hinder gezorgd in de Rupelstreek.

Theo Derkinderen

Brandweerzone Rivierenland kreeg donderdag tientallen oproepen binnen voor wateroverlast en stormschade. Zo liep een dak van een woonzorgcentrum in de Leugstraat in Aartselaar schade op. Op de Bist was er wateroverlast bij een bedrijf. Ook in de Kapellestraat kon de riolering het water niet slikken en kwam de rijbaan er deels onder water te staan. Hetzelfde gebeurde in de Leon Gilliotstraat.

In de Plantsoenstraat en Industrieweg in Boom stond de straat onder water. Ook op de A12 zorgde wateroverlast voor een gevaarlijke situatie en file.

In Schelle waren er dan weer meldingen van wateroverlast in woningen op de Provinciale Steenweg, Witte Gevelstraat en Emiel Hullebroeckstraat.

In de Galileilaan in Niel begaf een boom het door de hevige wind. Hetzelfde gebeurde in de E. Dewittstraat. Daar kwam een boom op enkele geparkeerde wagens terecht. Regen zorgde dan weer voor overlast in de Struyfstraat, Hellegat en Matenstraat.

Ook in Rumst waren er enkele meldingen van overlast door het onweer. In de Rumstsestraat in Reet viel een boom op de rijbaan en in de Rubenslaan en Jeroen Boschlaan stond de rijbaan een tijdlang onder water. In de Balhoevestraat belandde een boom in de elektriciteitskabels. tdk

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio