© ATV

Antwerpse comedian William Boeva lanceert eigen kledinglijn: “Altijd een pak friet bij de hand”

Vanaf deze zomer kan je een creatie van Willem Boeva (32) dragen. De Antwerpse comedian lanceert zijn eigen kledinglijn in het kader van Club Vet, een instagramreeks van de lekkerste en “vettigste” restaurants. Van hamburgers en frietjes in Brussel en Aalst tot tacos en tequila Antwerpen.

Emilia Kerstens

“De lijn is ontstaan vanuit een liefde voor eten”, zegt Boeva. Op zijn Instagrampagina deelt hij onder de naam Club Vet regelmatig filmpjes en foto’s van “de lekkerste maar vooral vettigste” restaurants. “Mensen stuurden mij of je lid kon worden van de club. Er ontstond een soort community van mensen die graag lekker eten en daaruit ontstond het idee om een kledinglijn te maken.”

De kledinglijn bestaat alvast uit twee T-shirts. Een daarvan heeft een rugnummer en zegt op de voorkant “eten is zweten”. Daarmee knipoogt Boeva naar bestaande sportshirts. “Ik was eens aan het eten en mijn Fitbit zei dat ik goed bezig was met sporten. En voila, eten is dus ook een sport”, zegt Boeva. Het tweede bestaat uit een borstzakje met frietjes erin. “Zo heb je altijd een pak friet bij de hand”, lacht hij. Naast de T-shirts bestaat de collectie nog uit een petje en een skateboard deck. (Lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kwaliteitsvol en duurzaam

Boeva koos voor kwaliteit, duurzaamheid en een ecologisch verantwoorde productie. Het zijn organische en kwaliteitsvolle T-shirts van het Belgische merk Stanly & Stella. “Je moet de T-shirts vaak kunnen dragen. Het is niet de bedoeling dat ze na een paar keer wassen kapotgaan”, zegt Boeva.

“Laat zien da ge trots lid van Club Vet zijt”, klinkt het op zijn Instagram, maar fans moeten nog even geduld hebben. Het huidige aanbod is exclusief beschikbaar in pre-order via de website.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio