Leden van het actiecomité staan bij een van de protestborden. 

Leden van het actiecomité staan bij een van de protestborden. © Chris Van Rompaey

Actiegroep Overwegdonk Lier plaatst protestborden tegen sluiten overweg

Lier -

Het actiecomité Overwegdonk Lier blijft zich verzetten tegen het sluiten van de spooroverweg ter hoogte van Ernest Claeslaan, Galgeveld en Hockeyweg. Om dat hard te maken, plaatste het comité enkele protestborden en lanceerde het een website.

“Het sluiten van de overweg haalt de wijken Zevenbergen-Donk en Galgeveld totaal uit elkaar. Wijken die nochtans een historische binding met elkaar hebben. Afhankelijk van onze bestemming zullen we vijf kilometer moeten omrijden”, herhaalt Frank Coenen enkele argumenten.

Schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA) is uiteraard op de hoogte van de standpunten van het actiecomité, maar hij wil weten hoe de hele buurt zich opstelt. “We zijn met het actiecomité overeengekomen om na te gaan of we een bevraging van de ruime buurt kunnen organiseren rond het geheel van maatregelen en randvoorwaarden in die buurt. Die bevraging zou nog voor de zomer georganiseerd moeten worden. Sowieso laten we de overweg niet sluiten voordat de ontsluitingsweg van en naar het station aangelegd is.” (cvr)

www.overwegdonk.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio