Onder meer enkele boksers met de ziekte van Parkinson verzorgen een demonstratie. 

Onder meer enkele boksers met de ziekte van Parkinson verzorgen een demonstratie. © RR

Kinderen, Parkinsonpatiënten en plaatselijk talent op Boksgala

Turnhout -

Nu de coronamaatregelen verleden tijd zijn, is er weer een Turnhouts Boksgala. Het programma is divers en sociaal bewogen.

Boxing Team Turnhout organiseert zaterdag 28 mei opnieuw een Boksgala in de sporthal aan het stadspark. De jongste clubleden geven om 19u een demotraining Kidsboks, gevolgd door verscheidene amateurwedstrijden. Blikvanger is de kamp tussen Kyano Deckx en Renzo Dequidt, beide 15 jaar en Belgisch kampioen in hun gewichtsklasse.

“Tijdens de pauze is er een demonstratie Parkiboks, contactloos boksen voor personen met de ziekte van Parkinson”, vertelt bestuurder Filip Pluym van Boxing Team Turnhout. “Drie jaar geleden waren we de allereerste boksclub in België die Parkibokstraining aan die doelgroep aanbood.”

Na meer dan 40 jaar maakt opnieuw een Turnhoutse profbokser zijn opwachting in de sporthal van het stadspark. Muya Antolinos werkt bij de pleinsportwerking van stad Turnhout en neemt het in een van zijn eerste profkampen op tegen de Bosniër Dragan Dragojevic. Zondag 29 mei organiseert Boxing Team Turnhout nog een recreantenontmoeting. Beginnende boksers kunnen er kennismaken met de omstandigheden van een echte bokswedstrijd in de ring. (woad)

www.boksclub.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio