Zo’n 7.500 tachtigplussers kunnen tweede boosterprik vragen in vaccinatiecentrum Voorkempen. 

Zo’n 7.500 tachtigplussers kunnen tweede boosterprik vragen in vaccinatiecentrum Voorkempen. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vaccinatiecentrum Voorkempen opent deuren voor tweede boosterprik voor 7.500 tachtigplussers

Brecht, Malle, Wijnegem, Schilde, Zandhoven, Zoersel -

Eerstelijnszone Voorkempen geeft zo’n 7.500 tachtigplussers uit Brecht, Malle, Wijnegem, Schilde, Zandhoven en Zoersel de kans om een tweede boostervaccin te halen. Vanaf 7 juni worden die gezet in het tijdelijke vaccinatiecentrum in ZNA Joostens in Zoersel.

Op 6 mei zette de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid het licht op groen voor een tweede boosterprik voor tachtigplussers. Vanaf deze leeftijd zijn ouderen het meest kwetsbaar om erg ziek te worden van het coronavirus.

“Hun immuniteit is door hun leeftijd al minder optimaal en ook in woonzorgcentra schuilt nog altijd het gevaar van een uitbraak om de hoek. Het virus kan er nog steeds snel rondgaan”, stelt Pieter Poriau, coördinator Vaccinatiecentrum Voorkempen.

“Deze groep kreeg bij de vorige campagne als eerste een boosterprik. Bij hen is al de meeste tijd verstreken sinds hun laatste immuniteitsboost. We willen deze mensen daarom de kans en zelf de keuze geven om zich opnieuw te laten vaccineren en hun persoonlijke bescherming zo hoog mogelijk te houden.”

Zelf afspraak maken

Het is een individuele keuze. Er is momenteel geen aanbeveling om systematisch alle tachtig-plussers een tweede booster te geven. Iedereen vanaf 80 jaar ontvangt hiervoor per post en digitaal een bericht om een afspraak te maken. Wie in de woonzorgcentrum verblijft, krijgt daar de boostervaccinatie.

Wie niet in staat is om naar het vaccinatiecentrum te komen, maar geen geschikt vervoer heeft, neemt contact op met de gemeente of het vaccinatiecentrum. Tachtig-plussers die om medische redenen niet naar het vaccinatiecentrum kunnen komen, bespreken dat met hun huisarts.

 (ella)

Vaccinatiecentrum Voorkempen: 03.201.50.40.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio