Enkele weken geleden organiseerde het IKA al een tentoonstelling rond boekbinden. 

Enkele weken geleden organiseerde het IKA al een tentoonstelling rond boekbinden. © Joren De Weerdt

Studenten Instituut voor Kunst en Ambacht stellen afstudeerprojecten tentoon

Mechelen -

De studenten van de verschillende opleidingen van het Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA) in Mechelen organiseren de komende weken hun afstudeertentoonstellingen. Het gaat om de opleidingen Fotokunst, Glaskunst en Keramiek.

Het IKA is een school voor deeltijds kunstonderwijs voor volwassenen en biedt opleidingen in verschillende ambachten aan. Nu het schooljaar er bijna opzit, stellen de studenten hun afstudeerprojecten voor. Dat gebeurt tijdens tentoonstellingen die de komende weken plaatsvinden.

De studenten van de opleiding Fotokunst zijn als eerste aan de beurt. Zij tonen hun werken dit weekend in de gebouwen van het Instituut voor Kunst en Ambacht op de Veemarkt 39 in het centrum van Mechelen. De tentoonstelling is op zaterdag 21 en zondag 22 mei geopend van 11u tot 17u. De toegang is gratis.

Tijdens de eerste weekends van juni is het dan weer de beurt aan de opleiding Keramiek en de hogere- en specialisatiegraad Glaskunst. De Keramiekstudenten stellen hun projecten voor op 4, 5, 11 en 12 juni, telkens van 13u tot 18u in de schoolgebouwen van het IKA. De studenten Glaskunst wijken uit naar De Loods. De tentoonstelling vindt plaats op 4, 5, 6, 10 en 11 juni van 12u tot 18u. Op vrijdag 10 juni kan je de expo bezoeken tot 21u. (svds)

www.ikamechelen.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio