©  ypw

Lichtspektakel boven het Waasland door onweer: bliksem doet heel dorp op zijn grondvesten daveren

Waasmunster/De Klinge -

Heel wat inwoners van het Waasland werden in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een zwaar onweer. Dat ging gepaard met een fascinerend lichtspektakel door de bliksem.

Pieter Van Hecke

Een onweerszone trok vanuit Frankrijk over ons land en barstte afgelopen nacht om 3 uur los boven de Wase gemeenten. Het onweer ging gepaard met heel wat bliksems en flinke regenvlagen. Deze combinatie leverde fraaie beelden op.

Jammer genoeg heeft de bliksem ook schade toegebracht. De bliksem sloeg in op een paar plaatsen, maar raakte vooral bomen zonder veel erg. Behalve in De Klinge deed een zware bliksem van 167 kiloampère heel het dorp op zijn grondvesten daveren. Een woning in de Buitenstraat in De Klinge liep schade op. Door de inslag brak er gelukkig geen brand uit in de woning, maar de elektriciteitskast en een aantal elektrische toestellen werden wel vernield. De brandweer kwam wel uit voorzorg ter plaatse.

Donderdagnamiddag wordt op veel plaatsen nog onweer en regen voorspeld, maar het is vooral vrijdagnamiddag dat het verschillende plaatsen erg kan onweren met veel gevaar voor wateroverlast, hagelschade en blikseminslagen.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio