© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Twaalf jaar geleden verhuisde ik van Utrecht naar hier, de liefde achterna”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Susanne Adelaar (40) en Senna (1,5).

“Senna is nu anderhalf. Hij is een heel vrolijk mannetje. Op maandag is hij altijd bij mij. Voorlopig ben ik nog thuis en zorg ik voor de kinderen. We hebben drie kinderen dus dat is best pittig. Je kan beter gaan werken. En dat ga ik dus doen. Binnenkort ga ik aan de slag bij de stad Antwerpen, als maatschappelijk werker. Ik heb altijd in de sociale sector gewerkt. Eerst in Nederland, dan hier in België, in de jeugdzorg, in de gedwongen hulpverlening. Ik blijf dus in de sociale sector, maar het zal toch iets anders zijn.”

“Twaalf jaar geleden verhuisde ik van Utrecht naar Antwerpen. De liefde achterna. Mijn man is Vlaams en hij had hier een huis gekocht, dus zijn we hier gebleven. Inmiddels hebben we samen een ander huis gekocht, maar wel in dezelfde buurt, in het noorden van de stad. Of ik Nederland mis? Totààl niet. Ik vind Antwerpen een hele leuke stad. Je hebt hier alles, de mentaliteit is hier fijn en Antwerpenaren zijn leuke mensen.”

“Wat deze dag ons nog zal brengen? We gaan nog wat rondwandelen en zometeen moet hij gaan slapen. Dan heb ik een paar uurtjes rust. Nadien ga ik de andere kinderen van school halen en is het weer even vollenbak. Kans is groot dat we dan terug naar het park komen. Zeker wanneer het mooi weer is, komen we hier meermaals per week. Dan spelen de kinderen in de fonteinen en bruist het hier echt. Het is hier dan net een klein paradijsje.”

 (evw)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio