De ploeg vrijwilligers trekt de tenten op. 

De ploeg vrijwilligers trekt de tenten op. © Joris Herregods

Alle hens aan dek bij Theater aan Twater

Boom -

In provinciaal domein De Schorre werken de Kaaimannen met man en macht aan de opbouw van Theater aan Twater, het internationale straattheater- en circusfestival op 21 en 22 mei. Bezoekers krijgen meer dan zeventig acts voorgeschoteld, goed voor 150 optredens, in combinatie met kinderfestival Schorremorrie.

Met de verhuis naar De Schorre is Theater aan Twater een pak groter dan voorgaande edities. “Bovendien wordt het festival dit jaar gecombineerd met het jaarlijks kinderfestival Schorremorrie. Theater aan Twater wordt zo het grootste spektakelfestival van Vlaanderen”, vertelt Peter De Ridder, voorzitter van de Kaaimannen.

Met vereende krachten worden de tenten opgetrokken.

Met vereende krachten worden de tenten opgetrokken. © Joris Herregods

Door de forse uitbreiding valt er heel wat werk te verzetten om De Schorre om te toveren in een wereld vol magie van het theater en circus. De voorbije dagen was de ploeg vrijwilligers zoet met het optrekken van tal van tenten en andere constructies. Ook Rani, de Witte GrOlifant die de Kaaimannen eigenhandig in mekaar knutselden, maakte met een bijzonder transport door de straten van Boom de verhuis naar De Schorre.

Ook Rani, de Witte GrOlifant, laat al een glimp van zich opvangen.

Ook Rani, de Witte GrOlifant, laat al een glimp van zich opvangen.

De installatie van zes meter lang en vier meter hoog is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van Theater aan Twater. Rani laat zich op het festival voor het eerst in vol ornaat zien om daarna op ‘wereldreis’ te vertrekken als ambassadeur om mensen en kinderen van alle kleuren en standen met elkaar te verbinden. De Kaaimannen willen met Rani een magisch verhaal van eenheid en samenhorigheid brengen.

Alle acts opsommen, is onbegonnen werk. “Het is alleszins zo dat we nog breder en ruimer gaan dan voorgaande jaren”, zegt programmator Patrick Poppe. “Er zijn veel meer walking acts en veel meer muziek, feestmuziek met een hoek af waaronder Discobaar A Moeder en hardrock fanfare Blaas of Glory.”

De ploeg van de Kaaimannen die met de opbouw bezig is.

De ploeg van de Kaaimannen die met de opbouw bezig is. © Joris Herregods

Praktisch zijn er ook enkele nieuwigheden ingevoerd. “Zo werken wij dit jaar met een cashless systeem waarbij we 1 euro per betaalkaart vragen”, zegt Peter De Ridder. “Je kan deze kaart opladen aan de kassa of met de QR-code. Na afloop garanderen we een volledige refund als er nog een bedrag opstaat.”

Vijf acts die je volgens de organisatie niet mag missen:

1. Grupo Puja: een luchtspektakel 40 meter hoog boven de grond op zaterdagavond.

2. Transe-Express Urban Opera: drie oversized zangeressen in enorme jurken glijden door het publiek, op zondag om 13 en 19u.

3. Dunking Devils Squad: basketbalstunts die al in het voorprogramma van menig NBA-wedstrijd te zien waren.

4. Camille en de Ketnetband op zondag en een recordpoging highlinen van Klaasje (ex K3).

5. Discobaar A Moeder als afsluiter op zondag vanaf 20u.

Tickets zijn tot de dag voordien nog online verkrijgbaar met een fiks voordeel of de dag zelf aan de kassa. Alle info en tickets op Theater aan Twater.

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio