©  ISOPIX

Na Elise Mertens sneuvelt ook Maryna Zanevska in kwartfinales in Straatsburg

Elise Mertens (WTA 33) en Maryna Zanevska (WTA 65) hebben zich donderdag niet voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Franse Straatsburg (gravel/251.750 dollar) kunnen plaatsen.

Bron: BELGA

De Belgische nummer één, het vierde reekshoofd, verloor in haar kwartfinale na twee uur tennis in twee sets (7-6 (7/3) en 6-4) van de Sloveense Kaja Juvan (WTA 81). Bij de laatste vier treft Juvan mogelijk opnieuw een Belgische, Maryna Zanevska (WTA 65). Zij werkt later op de middag haar kwartfinale af tegen het Tsjechische topreekshoofd Karolina Pliskova (WTA 8). 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mertens is in Straatsburg ook nog actief in het dubbelspel, aan de zijde van de Française Diane Perry. Later donderdag zijn in de halve finales de Amerikaanse Nicole Melichar-Martinez en de Australische Daria Saville de tegenstanders.

De 26-jarige Limburgse speelt in Straatsburg haar eerste toernooi in een maand. Ze is hersteld van de beenblessure die haar aan de kant hield.

Ook Zanevska eruit

Na Elise Mertens eerder op de dag is ook Maryna Zanevska er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Franse Straatsburg (gravel/251.750 dollar). De 28-jarige Zanevska verloor na één uur en 47 minuten tennis in twee sets (6-4 en 7-6 (8/6)) van het Tsjechische topreekshoofd Karolina Pliskova (WTA 8).

Zanevska kreeg wel degelijk haar kansen, maar vergooide in de tiebreak van de tweede set vier setpunten. Pliskova treft bij de laatste vier de Sloveense Kaja Juvan (WTA 81), die eerder op de dag Mertens uitschakelde in twee sets (7-6 (7/3) en 6-4).

Vorige week haalde Zanevska de halve finales van het WTA 125-toernooi in het Franse Saint-Malo (gravel/115.000 dollar). Dat was haar eerste toernooi op gravel. In maart ging ze er zowel in Indian Wells als Miami twee maal in de eerste ronde uit. Vanaf zondag staat ze voor de derde keer op de hoofdtabel van Roland Garros.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio