© RTV

Politie Mechelen-Willebroek betrapt 243 bestuurders die gsm in auto gebruiken

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde in het kader van de nationale actie ‘Negeer je vriendin, focus op de weg, niet op je gsm’, mee controles uit op afleiding achter het stuur. 243 bestuurders zijn betrapt op het gebruik van de gsm.

Leo De Nijn

De betrapte bestuurders mogen zich aan een boete van 174 euro verwachten. “Zo was er onder meer een bestuurder van een zware landbouwtractor, voorzien van een geladen drie assige aanhangwagen, aan het bellen achter het stuur”, zegt Dirk Van de Sande, politiewoordvoerder Mechelen-Willebroek.

Ook stelde de politie drie andere gevallen van afleiding vast. “Zo was een bestuurder zijn maaltijd aan het nuttigen tijdens het rijden. Een andere chauffeur nam ijverig nota’s en had daarbij geen aandacht voor het verkeer. Verder was ook een autobestuurder documentatie aan het doornemen”, vertelt de Eerste Hoofdinspecteur.

Buiten het gebruik van de gsm en andere afleidingen schreef de politie ook voor 23 bestuurders een boete van 116 euro uit, omdat ze geen veiligheidsgordel droegen. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio