Banner van de ‘Pizza Shack’ 

Banner van de ‘Pizza Shack’ © Café Kamiel

Na spaghetti op donderdag nu ook pizza op vrijdag bij Café Kamiel: “Iets hartelijks voor na de apero”

Antwerpen -

Wie het weekend graag inzet op het terras van café Kamiel, mag zich vanaf vrijdag verheugen op een extraatje. De eigenaars beslisten namelijk om verse pizza’s toe te voegen aan de kaart op vrijdag. Voorlopig enkel in mei, juni en september, al zijn pizza’s tijdens de zomervakantie nog niet volledig uitgesloten.

“Mensen die ons kennen, weten dat Café Kamiel elke donderdagavond spaghetti serveert. Bij klanten die op vrijdag graag komen aperitieven, groeide de vraag om ook op vrijdag iets hartelijks te voorzien”, vertelt mede-eigenaar Anthony Mistiaen (48).

Daar waren de zowel eigenaars als medewerkers van de zaak wel voor te vinden, zo blijkt. “Onze vaste medewerker en verantwoordelijke Matt Janssens gaf de klanten gelijk. Als jonge ambitieuze gast vond hij dat we bij Kamiel ook wel iets meer moesten doen en zo kwamen we uiteindelijk met pizza op de proppen.”

Ervaren bakkers

Dat idee wordt vrijdag meteen in de praktijk omgezet. Klanten krijgen elke week de keuze tussen twee verschillende pizza’s: eentje met vlees en eentje zonder. De pizza’s zijn vers en worden op het moment zelf gebakken in de houtoven van het café.

Foto van een pizza uit de houtoven van Kamiel.

Foto van een pizza uit de houtoven van Kamiel. © Anthony Mistiaen

“Tijdens de jongste editie van ons lentefeest testten we de oven al eens uit en dat was een ontzettend succes. Ik heb zelf een houtoven in mijn tuin staan en bakte al menig pizza. Daarnaast werkte een van onze vaste medewerkers twee jaar lang bij een pizzabakker, dus aan de ervaring zal het niet liggen”, lacht Mistiaen.

Wie de pizza’s van Kamiel wil proberen, kan vanaf morgen terecht in de Markgravelei. Voorlopig plant het café de vrijdagse pizza-avonden in mei, juni en september, al hangt dat ook wat af van het succes, zo vertelt Mistiaen. “De zomermaanden zijn voor ons meestal wat kalmer, maar als we merken dat het aanslaat, gaan we er misschien wel de hele zomer mee door.”

(lava)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio