Het tunneltje aan de Spoorwegstraat wordt druk gebruikt door fietsers en voetgangers. Het is er echter vuil en slecht verlicht. 

Het tunneltje aan de Spoorwegstraat wordt druk gebruikt door fietsers en voetgangers. Het is er echter vuil en slecht verlicht. © RR

Essen laat straatkunstenaars vakkundig los op ‘tunnelleke’ aan Spoorwegstraat: “Moet mooier en veiliger zijn voor voetgangers en fietsers”

Essen -

De artiesten van Wallin’ uit Gent mogen het zogenaamde ‘tunnelleke’ aan de Spoorwegstraat onder handen nemen. Nustaat het vol grafitti en is het er vuil en slecht verlicht. Een doorn in het oog van veel voetgangers en fietsers.

“De voet- en fietsersverbinding aan de Spoorwegstraat moet mooier, properder en veiliger”, meent schepen van Cultuur Helmut Jaspers (Vooruit). De gemeente wil dit bereiken via streetart.

Essen doet daarvoor beroep op Wallin’. Deze organisatie heeft al heel wat muurschilderingen op het actief voor gemeenten, maar evengoed voor musea en bedrijven als Disney+ en Van der Valk.

Anti-grafitti

“Verschillende professionele artiesten gaan samen aan de slag om de tunnel op te fleuren met een mooi ‘tekeningverhaal’. Dat is dan weer geïnspireerd op verhalen, tradities of zaken uit de omgeving”, legt Jaspers uit.

Doel is dat vervuilende grafitti er geen kans meer krijgt. Niet alleen door de mooie tekening, maar ook dankzij een anti-graffiti coating op de muurschildering.

Meer licht

Het tunelleke is vandaag ook erg slecht verlicht, wat het veiligheidsgevoel niet bevordert. “We gaven Fluvios de opdracht om er aangepaste en vandalismebestendige LED-verlichtingsarmaturen aan te brengen. Dit moet zowel het veiligheidsgevoel als de zichtbaarheid in de tunnel verbeteren.”

(ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio