© ATV

Wateroverlast in Ekeren door breuk in waterleiding

Ekeren -

In het centrum van Ekeren heeft een breuk in de waterleiding donderdagmorgen voor heel wat overlast gezorgd. In het Groot Hagelkruis, niet ver van de Markt, sprong een van de leidingen.

jtp

De breuk in de waterleiding ontstond rond 9 uur. “Op korte tijd is daar heel veel water vrijgekomen”, zegt woordvoerder Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen. De brandweer kwam ter plaatse om het probleem letterlijk in te dijken. “We hebben zandzakken gelegd en uitgedeeld om de woningen en de kelders van de bewoners te beschermen.”

Watermaatschappij water-link is ter plaatse om de leidingen af te sluiten tot de waterleiding hersteld is. Door de breuk is ook een deel van het wegdek in het Groot Hagelkruis omhoog gekomen. Er is ook een groot gat in het wegdek, dat moet gedicht. De politie sloot de rijbaan af.

Bijna zes jaar geleden zorgde een waterlek in Ekeren ook voor serieus wat overlast. Toen kwam een bus van de Lijn in de problemen omdat de bestuurder zich had vastgereden in een gat dat in het wegdek was ontstaan.

 

 © BFM, rr

 

 © BFM, rr

 

 © BFM, rr

 

 © BFM, rr

 

 © BFM, rr

 

 © BFM, rr

 

 © BFM, rr

Aangeboden door onze partners