Wim Van Aelst van Spetserr en Kristof Van Gestel van De Hoogstraatse Spurters fietsen op het gravel in Merksplas-Kolonie, de start- en aankomstplaats van Dirty Splasherr. 

Wim Van Aelst van Spetserr en Kristof Van Gestel van De Hoogstraatse Spurters fietsen op het gravel in Merksplas-Kolonie, de start- en aankomstplaats van Dirty Splasherr. © Ronny van den Ackerveken

Aardbeiencross en Spetserr organiseren gravelride voor goede doel: “Beleving rond de cross groter maken”

Merksplas, Hoogstraten, Turnhout -

Met de Dirty Splasherr kunnen fietsers op zaterdag 12 november een tocht door de Kempen maken over gravelwegen. Het initiatief komt van De Hoogstraatse Spurters, die de Aardbeiencross organiseren in Merksplas-Kolonie, en sportvereniging Spetserr uit Merksplas. De opbrengst gaat naar vzw Mekanders voor mensen met een beperking.

Ronny van den Ackerveken

De Dirty Splasherr is niet de eerste samenwerking tussen de twee verenigingen. “In november hebben we enkele dagen voor de Aardbeiencross voor de eerste keer een jeugdinitiatie op het parcours gedaan”, vertelt Kristof Van Gestel van De Hoogstraatse Spurters. “Het team van Spetserr verleende medewerking en met meer dan tweehonderd deelnemers was het een succes. We willen met de Aardbeiencross de beleving rond de cross nog groter maken dan alleen de dag zelf. De jeugdinitiatie is daarvoor de eerste stap, dit jaar komt er een week voor de cross een gravelride bij.”

“We hebben de vorige jaren een Nightride georganiseerd om een lokaal goed doel te steunen”, legt Wim Van Aelst van Spetserr uit. “Met deze samenwerking voor de Dirty Splasherr kunnen we het op grotere schaal aanpakken. Astra Sweets uit Turnhout koppelt als sponsor haar naam aan het event. Ik werk bij het snoepjesbedrijf en toen ik met het project naar de directie stapte, was die meteen bereid om mee te doen.”

Vorig jaar organiseerden Spetserr en De Hoogstraatse Spurters een jeugdinitiatie op het parcours van de Aardbeiencross.

Vorig jaar organiseerden Spetserr en De Hoogstraatse Spurters een jeugdinitiatie op het parcours van de Aardbeiencross. © Ronny van den Ackerveken

Goede setting

Voor de eerste editie van Dirty Splasher wordt gemikt op een duizendtal deelnemers. “Meer mag natuurlijk ook”, zegt Wim Van Aelst. “We hebben trajecten van 60, 90 en 120 kilometer. 75% gaat over gravelwegen. De start en aankomst zijn in Merksplas-Kolonie. Voor de bevoorrading kunnen we terecht bij kasteel De Borrekens in Vorselaar. Beide locaties vormen een goede setting, wat voor ons en de Hoogstraatse Spurters ook belangrijk is.” Wie voor september een ticket koopt, betaalt 29,95 euro. “Daarna gaat de prijs omhoog”, vertelt Kristof Van Gestel. “In het ticket zit naast bevoorrading en verzekering ook een voucher voor de Aardbeiencross.”

Sportzaal

Deelnemers steunen met hun fietstocht vzw Mekanders. “In Merksplas hebben ze voor mensen met beperking dagcentrum Markdal en ’t Vonderke. Binnenkort is het nieuwe gebouw klaar, maar voor de inrichting van de sportzaal kan vzw Mekanders nog financiële hulp gebruiken”, aldus Kristof Van Gestel. “Het goede doel is voor ons een extra motivatie”, zegt David Soenen van Astra Sweets. “Als bedrijf in volle groei gaan we graag het engagement aan om te sponsoren en de naambekendheid te verhogen.”

www.cyclocrossmerksplas.be/dirty-splasherr

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio