Glennis Grace. 

Glennis Grace. ©  foto: Anneke Janssen

Openbaar Ministerie dagvaardt Nederlandse zangeres Glennis Grace voor geweldpleging en mishandeling

De Nederlandse zangeres Glennis Grace staat op 26 oktober voor de rechtbank in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie dagvaardt de 43-jarige op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade in een supermarkt in Amsterdam. Dat meldt het persagentschap anp.

Bron: De Telegraaf

Glennis Grace werd begin februari aangehouden omdat ze betrokken was bij een incident in een supermarkt in Amsterdam. Meerdere medewerkers van de Jumbo aan de Westerstraat, in het centrum van de stad werden die zaterdagavond bedreigd en mishandeld. Een ooggetuige vertelde destijds aan de krant De Telegraaf dat het helemaal uit de hand liep. “Medewerkers werden geschopt en geslagen en een van hen had zelfs een bloedneus”, aldus een ooggetuige. De politie hield drie personen aan, waaronder de zangeres en haar 15-jarige zoon.

Het kostte Glennis Grace, die later haar excuus aanbood, onder meer haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers, de Nederlandse versie van Liefde voor muziek. Zij werd daarin vervangen door Do.

De officier van justitie dagvaardt in totaal zeven personen voor het geweld in de Jumbo. Glennis Grace staat met vier andere meerderjarige verdachten terecht. De twee minderjarigen moeten op 27 oktober 2022 voor de kinderrechter komen. Naast Glennis Grace gaat het om twee mannen van 20 jaar, twee jongens van 15 jaar, een man van 27 en een man van 50. 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio