Lekkers voor mens en dier.

Lekkers voor mens en dier. © Robin Fasseur

Nieuwe crèmerie Jerart laat ook honden genieten van ijsjes

Kapellen -

In Kapellen centrum, in de Dorpsstraat, opende Nathalie De Coster deze week een nieuw ijssalon, maar het is niet zomaar een ijssalon. Ijssalon Jerart serveert ook ijsjes voor honden en het koude lekkers valt bij de viervoeters in de smaak.

Zomerse warmte half mei en mens en dier die snakken naar verkoeling, betere omstandigheden om een ijssalon te openen kun je je niet voorstellen. Nathalie De Coster opende haar ijssalon Jerart onder optimale omstandigheden. Bij momenten stonden de klanten, met of zonder hond, aan te schuiven tot op de stoep. De mensen bestudeerden het aanbod aan ijsjes, de honden wachtten likkebaardend.

Snoepie geniet van zijn ijsje.

Snoepie geniet van zijn ijsje. © Robin Fasseur

Onder hen ook Yeska, een Rhodesian Ridgeback, en Snoetje, een zuiver straathondje. Baasjes Roos Cornelissen en Marc Van den Bleeken kwamen in eerste instantie om zichzelf te trakteren. Wanneer ze hoorden dat er ook ijsjes voor honden waren, werden ook hun viervoeters verwend op een koude versnapering.

Toen ik Marc Van den Bleeken vroeg of zijn honden ook een ijsje zouden krijgen, keek hij me verbaasd aan. “Ze krijgen soms wel een stukje van mijn ijsje”, antwoordde hij, want op dat moment wist hij nog niet dat in het nieuwe ijssalon ook lekkers voor honden te koop was. Roos Cornelissen vindt dit in elk geval een goede zaak. “Zeker bij dit hete weer is een hondenijsje echt welkom. Vroeger maakten we thuis zelf ijsjes voor de honden. We vroren karnemelk in en de honden genoten ervan.”

Yuki heeft geen hulp nodig.

Yuki heeft geen hulp nodig. © Robin Fasseur

Wat verder geniet Yuki, een Japanse shiba inu, van zijn aardbei-ijsje. De honden hebben de keuze uit aardbei- en appelsmaak. Nathalie De Coster: “Het hondenijs is 100% vegetarisch en vrij van gluten en granen. De ijsjes in de vorm van een hondenpoot zitten op een stokje, dat eetbaar is. Het idee om ook hondenijs te verkopen kwam er tijdens een wandeling in het park. We hebben zelf twee adoptiehonden, Lena en Max, en die slaan een ijsje nooit af.”

Smullen maar.

Smullen maar. © Robin Fasseur

Carrièreswitch

Tot voor kort vloog Nathalie De Coster letterlijk hoog in de lucht. Zij was stewardess bij luchtvaartmaatschappij TUI. Daar leerde ze haar echtgenoot Simon Vanneste kennen. “Als koppel in de luchtvaartsector werken is moeilijk te combineren met een gezinsleven. Onze zoontjes Jerome (3) en Arthur (2) hebben ons nodig. De naam van ons ijssalon bestaat trouwens uit de beginletters van de namen van onze kindjes. Mijn man is nog altijd steward, maar ik besloot een andere richting uit te gaan. We woonden in Herentals, maar om dichter bij mijn ouders te wonen, weken we uit naar Kapellen”, legt de ex-stewardess uit. Ze droomde er al lang van om ooit als zelfstandige aan de slag te gaan. Eenmaal in Kapellen ging Nathalie de uitdaging aan en begon ze haar eigen zaak.

Samen genieten van een ijsje.

Samen genieten van een ijsje. © Robin Fasseur

Nachtwerk

Het overgrote deel van de klanten komt echter wel voor het zelfbereide roomijs in heel wat verschillende smaken. “Best arbeidsintensief om elke dag het gevarieerde aanbod klaar te krijgen. Dat is dan ook deels nachtwerk”, geeft Nathalie De Coster nog mee, maar dat vindt ze niet erg. “Wanneer ik de koeltoog vul met de verschillende smaken en even rondkijk in het ijssalon, verdwijnt de vermoeidheid. Heel het interieur en alles wat je kan zien, is het werk van mijn papa en daar ben ik wel fier op.”

Dorpsstraat 48.

Dorpsstraat 48. © Robin Fasseur

Ijsjes voor honden.

Ijsjes voor honden. © Robin Fasseur

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio