Themabeeld 

Themabeeld ©  AFP

Amerikaan klaagt McDonald’s en Wendy’s aan voor misleidende hamburgeradvertenties

Een man uit New York heeft McDonald’s en Wendy’s aangeklaagd. Hij zegt dat in de advertenties de burgers groter lijken dan ze eigenlijk zijn. Dat schrijft de BBC. Hij vraagt een schadevergoeding van 50 miljoen dollar (zo’n 48 miljoen euro) voor hem en andere gedupeerden. Wendy’s en Mcdonald’s hebben nog niet gereageerd op de zaak.

Bron: BBC

De klacht zegt dat de reclame van de bedrijven “oneerlijk en financieel schadelijk is voor de consumenten, omdat ze voedsel krijgen dat veel minder waard is dan wat wordt beloofd.” De hamburgers zouden volgens de klacht in de marketing minstens 15 procent groter zijn dan in het echt. Er worden ook enkele reacties van op sociale media gebundeld die beweren dat de foto niet overeenkomt met de realiteit.

Mark Bartholomew, professor rechten aan de Universiteit van Buffalo denkt dat het niet tot een rechtszaak zal komen omdat het een “zware strijd is om te bewijzen”. In het Verenigd Koninkrijk werd er ooit al wel eens een advertentie van Burger King verboden omdat de kipsandwiches kleiner waren dan in de reclame.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio